Bærum 20170821. Statsminister Erna Solberg besøker førsteklassingene på Jar skole i Bærum Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

De borgerlige partiene har hentet inn to mandater fra MDG og får flertall på torsdagens TV 2-måling selv med Venstre under sperregrensen.

De fire borgerlige partiene er inne med 86 stortingsmandater på TV 2s meningsmåling torsdag fra Kantar TNS. Det er to flere enn i onsdagens måling, og det er MDG som har mistet to av de tre mandatene de hadde på forrige måling. Det er borgerlig flertall til tross for at Venstre måles under sperregrensen.

De rødgrønne, SV, Ap og Senterpartiet får 81 mandater, like mange som på onsdagens måling.

annonse

Fremskrittspartiet går tilbake et halvt prosentpoeng til 14,9 prosent. Det ville gitt 28 mandater. Til gjengjeld går Høyre noe fram og ender på 25 prosent (+0,3). Det ville gitt 47 mandater, ett mer enn på onsdag. KrF står nesten på stedet hvil med 4,1 prosent (-0,1) og åtte mandater. Venstre er fortsatt under sperregrensen og måles til 3,8 prosent (+0,2). Det ville gitt tre distriktsmandater, ett mer enn i onsdagens måling.

Aps oppslutning øker med 0,4 prosentpoeng til 27,1 prosent. Det ville gitt 50 mandater, ett mer enn i onsdagens måling. Senterpartiet er uendret på 11,1 prosent. Det ville gitt partiet en rekordstor stortingsgruppe på 21 representanter. SV holder fortsatt sperregrensen på avstand, selv etter en ny tilbakegang på 0,6 prosentpoeng. En oppslutning på 5,3 prosent ville gitt ti mandater, ned ett mandat fra onsdag.

MDG får 3,2 prosent (-0,3) og Rødt måles til 3,3 prosent (+0,5). Begge får en representant på Stortinget med denne oppslutningen.

annonse

Til sammen 1.991 personer er intervjuet i målingen mellom 28. og 31. august. Feilmarginen på målingen er mellom 1,2 og 2,1 prosentpoeng.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon