Muslim pilgrims gather praying at and around Jabal Al Rahma holy mountain, or the mountain of forgiveness, at Arafat for the annual hajj pilgrimage, outside the holy city of Mecca, Saudi Arabia, Thursday, Aug. 31, 2017. (AP Photo/Khalil Hamra)
annonse
annonse

Rundt to millioner muslimske pilegrimer samlet seg torsdag på Arafat-fjellet, også kjent som Nådens fjell, der Muhammed skal ha holdt sin avskjedstale i år 632.

Under den stekende ørkensola klatret de mange troende opp fjellet som ligger om lag 15 kilometer øst for Mekka Saudi-Arabia. De hvitkledde pilegrimene hyllet Allah på den 70 meter høye toppen.

Den årlige pilegrimsvandringen hajj er en av islams fem søyler, som alle muslimer som er i stand til det må gjennomføre minst én gang.

annonse

Pilegrimsreisen, som er på fem dager, er noe alle muslimer på utføre minst en gang i livet, om de er fysisk og økonomisk stand til det.

To søstre fra Syria, Nada og Fida, forteller at de har viet sine bønner til hjemlandet, hvor mer enn 330.000 mennesker har blitt drept og millioner har flyktet siden borgerkrigen brøt ut i 2011.

– Jeg vil at Syria skal bli slik det var før, sa Nada (52).

annonse

– Og for vår ungdom til å komme hjem, la hennes 47 år gamle søster til.

For to år siden endte hajj i tragedie og nærmere 2.000 mennesker skal ha omkommet da to folkemengder ble ledet til samme sted og det brøt ut panikk. Årets pilegrimsferd gått rolig for seg.

NTB-AFP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon