Ungarn ber EU om økonomisk støtte til grensegjerde

PHOTO / ODD ANDERSEN

Ungarns statsminister Victor Orban har bedt Europakommisjonen dekke halvparten av kostnadene for grensegjerdet hans regjering satte opp, ifølge en talsmann.

– Dersom vi snakker om europeisk solidaritet, så må vi også diskutere beskyttelse av grensene. Solidaritet må gjelde der også, sa Orbans stabssjef Janos Lazar.

I 2015 oppførte Ungarn et gjerde langs grensene mot Serbia og Kroatia for å stanse strømmen av flyktninger og migranter som ville ta seg videre nord og vest i Europa.

Gjerdet kostet ifølge Lazar 400 millioner euro. I februar i år opplyste en talsmann for Ungarns myndigheter at landet var i ferd med å bygge enda et gjerde mot Serbia for å stanse flyktninger og migranter i å ta seg inn i landet.

Om lag 400.000 flyktninger og migranter tok seg gjennom Ungarn i 2015 før det første grensegjerdet ble satt opp. Så å si alle reiste videre til Tyskland, Nederland og andre land i Vest-Europa. Svært få ble værende i Ungarn.

NTB-DPA
(©NTB)


Publisert: sep 1, 2017 @ 6:44 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.