State Department spokeswoman Heather Nauert speaks during a briefing at the State Department in Washington, Wednesday, Aug. 9, 2017. The State Department says President Donald Trump is "on the same page" with the rest of U.S. government with his fiery threat to North Korea. Nauert said the White House, State Department and Pentagon are all in agreement. She says the world, too, is speaking with once voice. (AP Photo/Alex Brandon)
annonse

Det amerikanske utenriksdepartementet uttalte at beslutningen ble tatt i «likhetens ånd», og la til at stengingen av konsulatet i San Francisco, samt to kontorer i New York og Washington, må fullføres innen lørdag.

– USA har gjennomført beslutningen fra den russiske regjeringen, sier departementets talskvinne Heather Nauert.

– Vi mener denne handlingen var uberettiget og skadelige for forholdet mellom våre land.

annonse

Stengingen vil redusere antall konsulater som Russland og USA har i hverandres land, til tre.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov beklager i en telefonsamtale med sin amerikanske kollega Rex Tillerson amerikanernes beslutning og at spenningene i det bilaterale forholdet mellom landene trappes opp. Det sier det russiske utenriksdepartementet, ifølge flere medier.

Lavrov argumenterte for at det er USA, ikke Russland, som startet eskaleringen.

Russlands regjering beordret nylig USA til å kutte antall ansatte ved ambassaden og konsulatene med to tredeler.

Dette var i sin tur en reaksjon på nye amerikanske sanksjoner mot Russland. De ble vedtatt av Kongressen, til tross for at president Donald Trump ikke ønsket dem.

NTB-AFP-DPA
(©NTB)