Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre over sperregrensen sikrer borgerlig flertall på Stortinget, viser en fersk meningsmåling fra Respons Analyse gjort for Aftenposten og Bergens Tidende.

I målingen får Venstre 4,9 prosents oppslutning, en framgang på 1,2 prosentpoeng. Om dette blir valgresultatet vil partiet få åtte representanter på Stortinget og sikre flertall på borgerlig side. Til sammen sikrer Høyre, Frp, KrF og Venstre seg 88 av de 169 plassene i nasjonalforsamlingen, skriver Bergens Tidende. Det er tre mer enn hva som kreves for flertall.

Målingen føyer seg inn i rekken som viser nedgang for Arbeiderpartiet. Partiet går tilbake med 1,2 prosentpoeng til en oppslutning på 26,1 prosent. Også Høyre går tilbake med 1,2 prosentpoeng til 23,9 prosents oppslutning. Tilbakegang er det også for Senterpartiet som faller hele 2 prosentpoeng til 8,8 prosent

annonse

I tillegg til Venstre og MDG, viser målingen også framgang for SV, KrF og Fremskrittspartiet. Størst framgang er det for SV, som går fram 1,7 prosentpoeng til 6,2 prosents oppslutning. KrF går fram med 0,9 prosentpoeng til 5,4 prosents oppslutning, mens Frp går fram 1,1 prosentpoeng til 16,6 prosents oppslutning.

Rødt går tilbake med 0,8 prosentpoeng til 2,4 prosent og MDG er igjen over sperregrensen med en oppslutning på 4,7 prosent, en framgang på 0,8 prosentpoeng fra forrige måling.

Målingen er basert på telefonintervjuer med 1.003 personer gjort mellom 28. og 30. august. Feilmarginen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng.

annonse

NTB
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon