FILE PHOTO: Britain's International Trade Secretary Liam Fox speaks during an interview with Reuters at the World Trade Organization (WTO) in Geneva, Switzerland, July 20, 2017. REUTERS/Pierre Albouy/File Photo
annonse

Storbritannia må ikke la seg bli utsatt for pengeutpressing bare for å komme videre i Brussel, advarer ministeren for internasjonale handelsavtaler, Liam Fox.

annonse

Ministeren hadde tautrekkingen om den såkalte skilsmissebetalingen i tankene da advarselen falt, melder BBC. Dette er en engangssum som britene skal betale til felleskassen som sin del av EUs vedtatte forpliktelser, som for eksempel lån til Ukraina og Den afrikanske utviklingsbanken.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Forhandlingene i Brussel har kjørt seg fast på dette punktet, som EU-siden krever løst før neste fase i forhandlingene kan starte.

EUs forhandlingsleder Michel Barnier sa etter tredje runde torsdag at med den farten som britene har lagt opp til, vil han ikke anbefale EU-landene om å åpne forhandlinger om det framtidige økonomiske og politiske samarbeidet ennå.

annonse
Reklame

Britene vil forhandle om de ulike problemkompleksene parallelt, mens EU vil gjøre dette i en rekkefølge som er fastlast på politisk nivå i unionen.

NTB

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.