German Chancellor Angela Merkel, a top candidate of the Christian Democratic Union Party (CDU) for the upcoming general elections, attends an election rally in Ludwigshafen, Germany, August 30, 2017. REUTERS/Kai Pfaffenbach
annonse

Statsminister Angela Merkel advarer om at Tyskland kan komme til å revurdere Tyrkia-politikken sin etter at to tyske statsborgere ble pågrepet i Tyrkia.

annonse
annonse

Det tyske utenriksdepartementets talskvinne Maria Adebah opplyser at de to pågripelsene skjedde torsdag. Totalt er det dermed tolv tyskere som nå sitter fengslet i Tyrkia av politiske årsaker.

annonse

–Det er ikke juridisk grunnlag for pågripelse i mesteparten av disse sakene, sier Merkel, ifølge Dpa.

–Og derfor trenger vi å handle besluttsomt her, sier hun videre, og legger til at regjeringen muligens må «revurdere» sin politikk vis-à-vis Tyrkia.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Politiet ved Anatolia-flyplassen har bekreftet pågripelsene. Tyske myndigheter har så langt ikke fått besøke de to, og vil ikke oppgi flere detaljer om saken. Identiteten til de pågrepne er ikke kjent.

Forholdet mellom Tyskland og Tyrkia har vært svært kjølig etter at tyrkiske politikere ble nektet å drive valgkamp i Tyskland i forkant av folkeavstemningen i april. Avstemningen førte til grunnlovsendringer som ga den tyrkiske presidenten økt makt.

Krisen spisset seg enda mer til etter at tyrkiske myndigheter pågrep og varetektsfengslet en tysk menneskerettighetsaktivist som deltok på et seminar utenfor Istanbul i juli. Tidligere i år ble en tysk-tyrkisk korrespondent for storavisen Die Welt varetektsfengslet. Begge er siktet for å ha hatt kontakt med grupper som i Tyrkia er stemplet som terrororganisasjoner.

Tyrkia krever at Tyskland utleverer om lag 4.500 personer som tyrkiske myndigheter mener var involvert i kuppforsøket i fjor sommer.

NTB-AFP
(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.