President Erdogan raser over tiltale mot livvakter i USA

Pool Photo via AP

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kritiserer i harde ordelag at to av hans sikkerhetsvakter er blitt tiltalt i USA for angrep på demonstranter.

Hendelsen skjedde i mai, da president Erdogan var på besøk i Washington. Etter samtalen med president Donald Trump i Det hvite hus, ble han møtt av kurdiske demonstranter i ambassadestrøket i sentrum av Washington.

Erdogans livvakter gikk resolutt til verks og er blant 19 personer som er blitt identifisert i et videoopptak. Amerikanske tjenestemenn sier at videoklippene viser sikkerhetsvakter som sparker og slår demonstranter.

Tyrkiske myndigheter har protestert mot at alle de 19, bortsett fra de to sikkerhetsvaktene, stadig er på frifot. Blant de øvrige 17 som var involvert i sammenstøtet, er to canadiere og resten tyrkere.

President Erdogan raser og kaller hele saken et skandaløst eksempel på hvordan amerikansk rettsvesen virker.

NTB-AFP
(©NTB)


Publisert: sep 1, 2017 @ 8:23 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.