Russian Foreign Minister Sergey Lavrov. (AP Photo/Ivan Sekretarev, File)
annonse

Regjeringen i Russland vurderer nye reaksjoner mot USA etter at begge landene har bedt motparten sende hjem diplomater.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov varslet fredag en «tøff respons» på USAs siste trekk i den diplomatiske striden. Nøyaktig hva responsen blir, er ikke bestemt.

Torsdag forlangte USA at Russland stenger sitt konsulat i San Francisco samt to kontorer i New York og Washington i løpet av 48 timer.

annonse

Dette var i sin tur et svar på Moskvas krav om at mange hundre stillinger måtte fjernes ved USAs ambassade og konsulater i Russland.

Kravet var en reaksjon på nye amerikanske sanksjoner mot Russland. De ble vedtatt av Kongressen, til tross for at president Donald Trump ikke ønsket dem.

Selv om Lavrov truer med enda en runde med gjengjeldelse, gir begge parter uttrykk for at det nå kan være på tide å sette punktum.

En talsperson for USAs utenriksdepartement sier hun håper det er mulig å unngå flere gjengjeldelsesaksjoner. Og Lavrov forsikrer at Russland fortsatt er åpen for et konstruktivt samarbeid.

– Men man må være to for å kunne danse tango. Foreløpig driver partneren vår på med en individuell form for breakdance, sier han.

NTB-AFP-AP
(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •