Oslo 20170125. Boligannonser i vindu hos en eiendomsmegler i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret hevder alle pilene peker oppover for boligmarkedet i Oslo.

Tirsdag legger Eiendom Norge fram prisstatistikken for august.

annonse

– Jeg tro pluss/minus null i august. Det er tullball å tro langvarig prisfall i Oslo om økonomien går som forventet. Alle piler peker oppover. Optimismen er tilbake for fullt etter oljenedturen. Rentene er fortsatt lave, og trolig skal utlånsrentene ytterligere ned. De fundamentale forholdene tilsier ikke et kraftiboligprisfall, sier Øye tiFinansavisen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Prisene  brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra juli til august. Det er fjerde måned  rad at Obos-prisene faller ihovedstaden.

Øye mener mye av årsaken er psykologi.

annonse
Reklame

– Oslo har hatt en eksepsjonell prisvekst og var overmoden for en korreksjon. Den ville ha kommet uansett. Denne gangen var det boliglånsforskriften som utløste det. Da snudde det psykologisk, og det skjedde raskt, som det pleier å gjøre i boligmarkedet. Det er den viktigste grunnen til prisfallet vi har sett, sier Øye.

NTB
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.