A Saudi security officer controls traffic of Muslim pilgrims cast stones at the huge stone pillar in the symbolic stoning of the devil in Mina, outside the holy city of Mecca, Saudi Arabia, Friday, Sept. 1, 2017. (AP Photo/Khalil Hamra)
annonse
annonse

Over 2,35 millioner har samlet seg rundt Mekka i år i forbindelse med pilegrimsferden hajj. 100.000 sikkerhetsvakter er på plass, og de melder om relativ ro.

Om lag 1,75 millioner av pilegrimene som har tatt turen til Mina like ved den hellige byen Mekka i Saudi-Arabia, kommer fra andre land.

I år hadde myndighetene iverksatt ekstra sikkerhetstiltak, og utplassert over 100.000 sikkerhetsvakter som blant annet hadde som oppgave å spraye pilegrimene med vann.

annonse

Temperaturene krøp opp mot 40 grader under fredagens ritual, der pilegrimene lot steinene hagle mot en mur som skal illustrere djevelen, under et ritual kalt Jamarat.

Dødsulykker har vært vanlig i trengselen i forbindelse med ritualet de siste årene, og i 2015 ble 2.300 mennesker trampet i hjel.

Hajj er en av islams fem søyler, og enhver muslim som har mulighet til det forventes å gjøre pilegrimsferden en gang i løpet av livet sitt.

annonse

NTB-TT
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon