A Saudi security officer controls traffic of Muslim pilgrims cast stones at the huge stone pillar in the symbolic stoning of the devil in Mina, outside the holy city of Mecca, Saudi Arabia, Friday, Sept. 1, 2017. (AP Photo/Khalil Hamra)

Over 2,35 millioner har samlet seg rundt Mekka i år i forbindelse med pilegrimsferden hajj. 100.000 sikkerhetsvakter er på plass, og de melder om relativ ro.

annonse

Om lag 1,75 millioner av pilegrimene som har tatt turen til Mina like ved den hellige byen Mekka i Saudi-Arabia, kommer fra andre land.

I år hadde myndighetene iverksatt ekstra sikkerhetstiltak, og utplassert over 100.000 sikkerhetsvakter som blant annet hadde som oppgave å spraye pilegrimene med vann.

Temperaturene krøp opp mot 40 grader under fredagens ritual, der pilegrimene lot steinene hagle mot en mur som skal illustrere djevelen, under et ritual kalt Jamarat.

Dødsulykker har vært vanlig i trengselen i forbindelse med ritualet de siste årene, og i 2015 ble 2.300 mennesker trampet i hjel.

Hajj er en av islams fem søyler, og enhver muslim som har mulighet til det forventes å gjøre pilegrimsferden en gang i løpet av livet sitt.

NTB-TT
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.