A Saudi security officer controls traffic of Muslim pilgrims cast stones at the huge stone pillar in the symbolic stoning of the devil in Mina, outside the holy city of Mecca, Saudi Arabia, Friday, Sept. 1, 2017. (AP Photo/Khalil Hamra)
annonse

Over 2,35 millioner har samlet seg rundt Mekka i år i forbindelse med pilegrimsferden hajj. 100.000 sikkerhetsvakter er på plass, og de melder om relativ ro.

Om lag 1,75 millioner av pilegrimene som har tatt turen til Mina like ved den hellige byen Mekka i Saudi-Arabia, kommer fra andre land.

I år hadde myndighetene iverksatt ekstra sikkerhetstiltak, og utplassert over 100.000 sikkerhetsvakter som blant annet hadde som oppgave å spraye pilegrimene med vann.

annonse

Temperaturene krøp opp mot 40 grader under fredagens ritual, der pilegrimene lot steinene hagle mot en mur som skal illustrere djevelen, under et ritual kalt Jamarat.

Dødsulykker har vært vanlig i trengselen i forbindelse med ritualet de siste årene, og i 2015 ble 2.300 mennesker trampet i hjel.

Hajj er en av islams fem søyler, og enhver muslim som har mulighet til det forventes å gjøre pilegrimsferden en gang i løpet av livet sitt.

NTB-TT
(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]