Rundt 20.000 rohingyaer kan ha flyktet på ett døgn

AP Photo/Bernat Armangue)

Masseflukten fra Myanmar til Bangladesh fortsetter. På ett døgn har kan opptil 20.000 flere rohingyaer ha tatt seg over grensa til fots eller i båt, ifølge FN.

Myanmars sikkerhetsstyrker og opprørere fra rohingya-minoriteten anklager hverandre for å brenne ned landsbyer og begå overgrep i delstaten Rakhine.

Ifølge hæren har nesten 400 mennesker, de fleste av dem opprørere, blitt drept i kamper.

Volden som blusset opp den siste uke, har utløst en stor flyktningstrøm til nabolandet Bangladesh, der myndighetene i Myanmar hevder rohingya-muslimene hører hjemme.

– Rundt 60.000 har ankommet Bangladesh siden volden brøt ut 25. august, sier Vivian Tan, talsperson i FNs høykommissær for flyktninger UNHCR, lørdag.

Det er rundt 20.000 flere enn anslaget fra lokale myndigheter dagen før.

Flyktninger som har kommet fram til den bangladeshiske fiskelandsbyen Shah Porir Dwip, beskriver bomber som eksploderer, og rohingyaer som brennes levende.

– Vi flyktet til Bangladesh for å berge livet. Militæret og ekstremistene i Rakhine brenner oss, dreper oss og setter fyr på landsbyen vår, sier en mann som bare vil oppgi fornavnet Karim.

Han betalte nesten 1.200 kroner for hver av familiemedlemmene sine, til en smugler som tok dem til Bangladesh i en trebåt. Før flukten hadde soldater drept 110 rohingyaer i landsbyen deres Kunnapara, nær kystbyen Maungdaw, forteller Karim til nyhetsbyrået AP.

NTB-AP
(©NTB)


Publisert: sep 2, 2017 @ 8:59 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.