STOCKHOLM, SVERIGE 20170829. Norges innvandrings- og integeringsminister Sylvi Listhaug snakker journalister etter et besøk på medborgarkontoret i bydelen Rinkeby i Stockholm. Journalist Gunnhild Hokholt Bjerve fra NTB i midten(bakgrunnen). Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Egentlig er jeg en sindig fyr, det skal mye til før jeg lar meg opphisse.  Men det finnes unntakstilfeller.

annonse

Vi vender blikket mot øst: Bydelen Biskopsgården på Hisingen i Göteborg hører til kategorien «särskilt utsatta områden», der den kriminelle gjengmenalitet blant innvandrerungdommer er et problem. Det kan f.eks. nevnes at 30 mord har på  kort tid forekommet i området, og bare få av dem er oppklart.

Det er utarbeidet grundige politi- og forskningsapporter om  de bekymringsfulle vilkårene i Biskopsgården – og bl.a. i Stockholmsbydelen Rinkeby.  Disse hører begge til de «särskilt utsatta områden». Mange tiltak er iverksatt for å bedre forholdene. Til liten eller ingen nytte.

Så skjer det et den energiske statsråd Sylvi Listhaug setter seg på flyet og drar til Rinkeby  for å høste erfaringer. Hva ligger til grunn for det sterke innslag av kriminalitet? Har mottiltakene virket?

Men da er det gjort. En horde av norske og svenske journalister og fotografer omringer og fotfølger henne, og av en eller annen grunn finner politikere og øvrighetspersoner i Sverige seg foranlediget til å avstå fra ethver befatning  med denne Listhaug.

En framstående sosialdemokratisk politiker sier at hun ikke vil vise seg sammen med Listhaug og således bidra til hennes valgkamp.

Dagbladet og VG bruser fandenivoldsk med fjørene og velter seg i forserte  krigsoppslag om Listhaugs studietur. Listhaug er ikke populær blant hovedstadens venstreorienterte journalister, må vite.

Tilfeldigvis kom jeg til å se SVT-programmet «Uppdrag Granskning» dagen etter at norske medier  hadde serieprodusert negative omdømmer om Lishaug og hennes utflukt.

I «Uppdrag Granskning» ble de rapporter som Lishaug refererte til,  minutiøs gjennomgått  – og disse bekreftet det skremmende bilde. Gjengkriminiteten  var blitt verre og verre. Noen tiltak var riktignok blitt forsøkt, men de gav magert resultat. Det var nedslående, og meget skremmende.

Dagbladet og VG fant ikke bryet verdt å drøfte selve sakens alvor. Desto mer skrev de markskrikersk om den virkelystne Sylvi Listhaug, som angivelig var reist over Kjølen ene og alene for å mele sin egen kake.

(Tidligere publisert på Finn-Erik Vinjes blogg, 31. august 2017)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.