Kenyanske dommere slår tilbake mot presidenten

AP Photo/ Sayyid Abdul Azim

Kenyanske dommere er svært kritiske til president Uhuru Kenyattas «skjulte trusler» mot dommerstanden, etter at Høyesterett annullerte sommerens valgresultat.

– Dette er et angrep mot rettsstaten, sier Kenyas dommerforening KMJA sent lørdag, samtidig som de ber folk ignorere presidentens politiske retorikk.

–Presidenten i dette landet kaller lederen for Høyesterett og de andre dommerne for «wakora», eller skurker på swahili. Vi fordømmer dette angrepet mot den beslutningsmessige uavhengigheten til hederlige dommere, heter det i en uttalelse fra dommerforeningen.

Videre viser de til at Kenyatta har kommet med skjulte trusler mot dommerstanden, på grunnlag av deres beslutning om å annullere resultatet av årets presidentvalg, der Kenyatta ble utpekt som vinner.

En forbannet Kenyatta sa nylig at han respekterer høyesteretts beslutning, samtidig som han langet ut mot dommerne. Han mener de går imot folkeviljen, og sa det er et problem med dommerstanden som «må fikses».

– Jeg tror de kappene de går rundt med får dem til å tro at de er mye smartere enn resten av oss Kenyanere. Maraga (høyesterettsjustitsiarius) tror han kan overkjøre folkeviljen, men vi skal vise dere. Viljen til folket kan ikke bli opphevet av noen få, sa han.

Opphevingen av Kenyas valgresultat markerte en historisk dag på det afrikanske kontinentet. Noe slikt har aldri skjedd tidligere.

(©NTB)


Publisert: sep 3, 2017 @ 9:34 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.