The screenshot provided by RTL shows German Chancellor Angela Merkel, left, of the Christian Democratic party, and her challenger Martin Schulz of the Social Democratic party as they attend the only TV debate three weeks before the German parliament elections in a TV studio in Berlin Sunday, Sept. 3, 2017. (RTL via AP)
annonse

Tysklands statsminister Angela Merkel ønsker å stanse forhandlingene mellom EU og Tyrkia om tyrkisk EU-medlemskap.
– Jeg kan ikke se for meg at de noen gang blir med. Og jeg trodde aldri at det ville skje, sa Merkel under en debatt med de tyske Sosialdemokratenes leder Martin Schulz søndag kveld.

Merkel la til at hun vil snakke med de andre EU-landene for å se «om vi kan stanse disse medlemskapssamtalene». Også Schulz sa han ønsker å avslutte forhandlingene.

Forholdet mellom NATO-landene Tyskland og Tyrkia er for tiden svært dårlig. Til sammen tolv tyske statsborgere sitter for tiden fengslet i Tyrkia av politiske årsaker, ifølge nyhetsbyrået AFP.

annonse

Merkel og Schulz møttes søndag til sin eneste TV-sendte debatt før det tyske valget 24. september.

Merkel og kristeligdemokratene har en solid ledelse på meningsmålingene, og debatten kan være Schulz’ siste mulighet til å snu utviklingen.

Flere politiske kommentatorer mener valgkampen så langt har vært kjedelig. Magasinet Der Spiegel hadde nylig følgende oppfordring til de to kandidatene til statsministerposten: Våkn opp!

Sosialdemokratene og Merkels kristeligdemokratiske parti CDU, som tradisjonelt har vært politiske hovedmotstandere, har i flere år samarbeidet i en regjeringskoalisjon.

NTB-DPA-AP
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]