President Donald Trump and Melania Trump board Air Force One after meeting people impacted by Hurricane Harvey during a visit to Houston, Saturday, Sept. 2, 2017. (AP Photo/Susan Walsh)
annonse

President Donald Trump skal ha ment at tidligere FBI-direktør James Comey burde trekke seg fordi han ikke offentlig renvasket ham i Russland-granskingen.

Helgen før han sparket Comey, utarbeidet presidenten et fire siders brev der han begrunnet hvorfor han ikke ville at han forble i stillingen, sier en kilde i Trump-administrasjonen til The Wall Street Journal.

Presidenten arbeidet med brevet på sin golfklubb i Bedminster i New Jersey i begynnelsen av mai fordi han ønsket at Comey gikk ut offentlig og klargjorde at presidenten ikke var personlig under etterforskning i forbindelse med en eventuell russisk innblanding i fjorårets presidentvalget. Ifølge en kilde som kjenner saken skal FB-direktøren ha forsikret Trump privat om at han ville gjøre det.

annonse

– Du har fortalt meg tre ganger at jeg ikke er under etterforskning, men du vil ikke fortelle verden, og det hindrer landet, sier tjenestemannen i parafrasering av budskapet Trump ville ha fram i brevet.

Presidenten skrev brevet med hjelp fra en av sine topprådgivere, Stephen Miller, men det ble aldri sendt til Comey.

I stedet ble et annet brev, skrevet av visejustisminister Rod Rosenstein, ifølge The New York Times sendt til FBI-direktøren samme dag som han ble sparket. Dette brevet vektla Comeys håndtering av etterforskningen knyttet til Hillary Clintons private epostserver.

NTB
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]