Trafikken over Storskog øker

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I august ble det registrert 23.065 grensepasseringer på Storskog i Finnmark. Trafikken over grensen til og fra Russland øker stadig.

August var den 13. måneden på rad med en økning i trafikken over grensen. Hittil i år er det registrert 178.830 grensepasseringer. Det er 22.000 flere enn på samme tid i fjor, ifølge Barents Observer.

Nå mener politisjef Ellen Katrine Hætta at det er på høy tid med en ny grensekontrollstasjon. Behovet for å ruste opp grensestasjonen har blitt diskutert i lang tid.

De fleste som krysser grensa er folk fra Murmansk som reiser til Norge for å handle, men det er også en rekke nordmenn som reiser til Russland for å fylle billig bensin, ifølge avisen.

NTB
(©NTB)


Publisert: sep 3, 2017 @ 4:34 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.