KIRKENES 20130604. Grensestasjonen Storskog Boris-Gleb på grensen mellom Norge og Russland Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

I august ble det registrert 23.065 grensepasseringer på Storskog i Finnmark. Trafikken over grensen til og fra Russland øker stadig.

August var den 13. måneden på rad med en økning i trafikken over grensen. Hittil i år er det registrert 178.830 grensepasseringer. Det er 22.000 flere enn på samme tid i fjor, ifølge Barents Observer.

Nå mener politisjef Ellen Katrine Hætta at det er på høy tid med en ny grensekontrollstasjon. Behovet for å ruste opp grensestasjonen har blitt diskutert i lang tid.

annonse

De fleste som krysser grensa er folk fra Murmansk som reiser til Norge for å handle, men det er også en rekke nordmenn som reiser til Russland for å fylle billig bensin, ifølge avisen.

NTB
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]