FILE - In this Wednesday, March 2, 2016 file photo, a Greek police officer checks registration papers as refugees crowd to cross the border from the Greek side to Macedonia at the northern Greek border station of Idomeni. EU countries have begun the process of sending migrants who arrived in Europe via Greece over the last five months back to have their asylum applications assessed there, it was announced on Tuesday, Aug. 8, 2017. Under EU rules, migrants must apply for asylum in the country they first enter. But the rules were suspended as hundreds of thousands of people, many Syrian refugees, entered Greece in 2015. (AP Photo/Petros Giannakouris, file)
annonse

NTB

Hellas har avvist 5 av 20 asylsøkere Norge har forsøkt å returnere til landet i henhold til Dublin-regelverket.

Dublin-avtalen går i korthet ut på at en asylsøker bare har rett til å få behandlet sin søknad i ett av de 32 Dublin-landene. I hovedsak skal det første medlemslandet asylsøkeren kommer til, behandle søknaden.

annonse

– Så langt har vi mottatt 20 anmodninger fra norske myndigheter, 5 av dem har vi avvist. De resterende skal vi vurdere snart. Ingen har så langt blitt returnert til Hellas, skriver Andreas Doulos ved greske immigrasjonsmyndigheter i en epost til Nettavisen.

Justis- og beredskapsdepartementet besluttet i juni å instruere UDI om å gjenoppta returene av asylsøkere til Hellas, som ifølge avisen The Times allerede sliter med å håndtere 60.000 flyktninger og migranter.

Den greske regjeringen ga nylig beskjed om at den ikke kan akseptere Tysklands beslutning om igjen å sende asylsøkere tilbake til landet.

(©NTB)

kr[email protected]ntb.no

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]