annonse

Ulf Kristersson, som er kandidat til å overta som leder etter Anna Kinberg Batra i Moderaterna, utelukker et samarbeid med Sverigedemokraterna.

– Nei, vi kommer ikke til å forhandle med SD. Jeg vil forhandle med partier jeg deler verdier med. Vi kommer ikke til å gjøre oss avhengig av Sverigedemokraterna, sier Kristersson til SVT.

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson beklager dette.

annonse

– Det hadde vært mye enklere i svensk politikk dersom vi hadde kunnet snakke med hverandre. Dessverre ser heller ikke jeg noen åpning for det, sier han.

Kristersson er derimot åpen for å delta i en ny borgerlig samlingsregjering etter valget, selv om de fire partiene i den såkalte Alliansen skulle få lavere oppslutning enn de rødgrønne partiene. Det utelukker derimot Centerns partileder Annie Lööf.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]