Oslo 20170902. Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre deltar på "Fest for fast jobb" på Langerud sykehjem på Skullerud i Oslo lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Leder av Stortingets finanskomité ber Ap-leder Jonas Gahr Støre avklare om deler av formuen hans har vært investert i atomvåpenindustrien.

Støre hadde inntil sist uke deler av familieformuen investert i fondsforvalteren Egerton Capital. Han har så langt ikke villet svare på om han visste at selskapet i mange år har investert i industriselskapet Safran, som utvikler komponenter til kjernefysiske våpen, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg syns at Jonas Gahr Støre bør bidra til å få fram hva han faktisk har investert i. Jeg tror det er like greit å si det som det er, sier Hans Olav Syversen (KrF), leder i finanskomiteen, til avisen.

annonse

Han ber Ap-lederen svare konkret på om hans fondsandeler har vært investert i Safran.

I forrige uke kom det fram at alle aksjefondene Støre har investert i, med unntak av Egerton, følger de etiske retningslinjene til oljefondet eller tilsvarende etiske retningslinjer. Han mente det var greit så lenge han var partileder, men at han ville selge seg ut av Egerton dersom han ble statsminister. Han valgte allikevel å selge seg ut torsdag i forrige uke.

– Det er fondets forvalter som velger selskaper, men jeg vet hvilke selskaper det er snakk om. Min vurdering er at dette er etisk forsvarlig, sa Støre til DN i forrige uke.

NTB
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]