annonse

NTB
Regjeringen setter av 87 millioner kroner til sikring av Forsvarets bygninger og infrastruktur som fiberkabler i statsbudsjettet for neste år.
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) presenterte budsjettlekkasjen under et pressemøte hos Heimevernets distriktsstab på Lutvann i Oslo tirsdag.

– Vi har siden 2012 brukt cirka 1,1 milliarder kroner på grunnsikring av objekter i Forsvaret. I tillegg er det også brukt 450 millioner kroner til elektroniske sikringssystemer, sier Søreide.

I tillegg foretas det investeringer for rundt 900 millioner kroner for å erstatte dagens radiolinjenett med fiberkabler, noe som ifølge forsvarsministeren vil redusere antallet skjermingsverdige objekter.

annonse

– Tre nye politihelikoptre og det nye beredskapssenteret på Taraldrud som skal stå klart i 2020, er andre viktige elementer i arbeidet med sikkerhet og beredskap, sier finansminister Siv Jensen.

(©NTB)
[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]