SARPSORG 20020208: Kaffebar som tilbyr mange ulike kaffedrikker er in i Norge. Her kaffe med melk, trolig en kaffe latte. Foto: Berit Roald, Scanpix
annonse

Dette er litt pussig egentlig, for her en natt drømte jeg at jeg satt på en Café og tok en Latte sammen med Støre, Hareide, Grande, Lysbakken, Hansson og Vedum. Herregud for en festlig gjeng asså!

Praten gitt lett, og vi diskuterte litt frem og tilbake om solidaritet over landegrenser, bistandsbudjett, det grønne skiftet og alle nye arbeidsplasser dette vil bringe.
La merke til at når vi sveipet innom bistandsbudsjettet, og nevnte at vi må se på dets rammer og bevilgninger, ble Hareide meget blek om nebbet, da jeg sa at 1% av BNP er altfor lite, strålte han opp som en sol og fikk tilbake sin naturlige ansiktsfarge, fikk stjerner i øynene, og smilte til meg resten av kvelden, følte litt ubehag akkurat der.

Vi diskuterte befolkningsveksten på det afrikanske kontinentet, historisk, samt det futuristiske scenario, dette kombinert med det grønne skiftet, da bare eksploderte Grandes og Hanssons engasjement.

annonse

Forslag kom som på et samlebånd. Vi ble enige om hovedtrekkene som var total avvikling av all olje og gassproduksjon fra 2020. Nye perspektiver på landbruk uten forurensende maskiner da mange nye berikende hender skal bidra til at Norge skal bli et av verdens nye matfat, altså en motor i global landbruksproduksjon. Men uten svinerøkt, av respekt og hensyn til våre nye berikende innbyggere, selvsagt.

Nå er Støre skikkelig tent og virker svært opphisset, med den gløden i øya. Han vil ha fortgang i dette, for som han sier, det ligger noen utfordringer her, men mulighetene, mulighetene er så ufattelig mye større. De andre blir ivrige, det er jo regjeringssjefen som taler, det gjør inntrykk på de andre at han er så oppildet.

Vi etablerer luftbro! Henter alle sammen med fly, Siem Pilot er bare å kalle hjem, dette går for sent.
Vi har forsvarets Hercules, vi kan chartre noen fly fra Norwegian og Ryanair for å hente migranter fra Afrika og fly de rett til Gardermoen.

Deretter blir de busset avgårde med egen guidet tur (Hadia er guide) fra Gardermoen, gjennom Vigelandsparken, en rundtur på Grønland, for deretter å bli innkvartert rundt omkring i norges over 400 kommuner. Her blir det kursing og integrering fra første dag, og rett ut i vår jordbruks-satsning fra uke 3. Språket kommer på arbeidsplassen.

Vi andre bare reiser oss og klapper med tilrop. Støre blir så stolt!

Så nevner han dette med fødselsoverkuddet pr. år. At vi også der må ta vår del av dugnaden. Vi andre blir mektig imponert da han nevner mulighetene med vekstnæring og titusenvis av nye arbeidsplasser i kommune-norge.

Disse barna trenger jo alt, omsorg, kjærlighet, barnehage, skole og alle relaterte tjenester. Vi andre blir blanke i øynene og tenker, for en statsmann! For vi skjønner jo at det er dette som skaper vekst, velstand og muligheter for alle.

Forsamlingen var enige om at Norge kan fly inn 5 millioner enslige smårollinger pr år, grønt skifte og mange nye arbeidsplasser klarer dette, som Støre sa til applaus fra forsamlingen:

“wir schaffen das”

På slutten av drømmen husker jeg at jeg var meget i tvil om hvem av disse jeg skulle stemme på, uansett blir jo Støre statsminister, men min favoritt lissom, med disse godhets-storhetene, men nei, klarte ikke å ta en avgjørelse på det, så da blir det en liten privat loddtrekning gitt.
Hvor mange kan vi i solidaritet hjelpe afrikanske famlier med å ta unna pr. år, hvis vi starter opp nå i 2017?

Fra 1950 frem til idag, har befolkningsveksten i afrikanske land blitt 5 doblet. Dette blir som en speilvendt pyramide, som bare blir bredere og større på toppen, hvert år!
I henhold til rapporten kommer det til å fødes 2 milliarder afrikanske barn de neste 35 årene.

Da må vi forberede oss folkens, på dette århundrets dugnad, og norges internasjonale forpliktelser, noe vi er blitt lært opp til, vi er verdens humanitære stormakt, i konkurranse med Sverige da, selvsagt. Men vi skal jammen meg gjøre vårt for å slå dem.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]