French Defence Minister Florence Parly speaks during a joint press conference with French Foreign Affairs Minister Jean-Yves Le Drian and Iraqi Foreign Minister Ibrahim al-Jaafari in Baghdad, Iraq, Saturday, Aug. 26, 2017. (AP Photo/Karim Kadim)
annonse

Frankrikes forsvarsminister sier at droner som brukes til etterretning og overvåking, kan bevæpnes. Dette gjelder foreløpig Reaper-droner kjøpt fra USA.

Forsvarsminister Florence Parly sa tirsdag at væpnede droner har den nødvendige rekkevidde, overvåkingskapasitet og slagkraft til å være på rett sted til rett tid.

Hun ville ikke si annet enn at beslutningen i første omgang gjelder seks Reaper-droner kjøpt fra USA og utstasjonert i Sahel-regionen i Afrika. Det er dermed ikke klart hvor raskt dette kommer, eller hva slags type bestykning det er snakk om.

annonse

Parly forsikret imidlertid at Frankrike ikke skal utstyre seg med noen form for drapsroboter. Alle beslutninger om angrep vil bli regulert av de strengeste nasjonale og internasjonale regler om bruk av makt, sa Parly.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]