Frankrike vil væpne droner som brukes til etterretning og overvåking

AP Photo/Karim Kadim

Frankrikes forsvarsminister sier at droner som brukes til etterretning og overvåking, kan bevæpnes. Dette gjelder foreløpig Reaper-droner kjøpt fra USA.

Forsvarsminister Florence Parly sa tirsdag at væpnede droner har den nødvendige rekkevidde, overvåkingskapasitet og slagkraft til å være på rett sted til rett tid.

Hun ville ikke si annet enn at beslutningen i første omgang gjelder seks Reaper-droner kjøpt fra USA og utstasjonert i Sahel-regionen i Afrika. Det er dermed ikke klart hvor raskt dette kommer, eller hva slags type bestykning det er snakk om.

Parly forsikret imidlertid at Frankrike ikke skal utstyre seg med noen form for drapsroboter. Alle beslutninger om angrep vil bli regulert av de strengeste nasjonale og internasjonale regler om bruk av makt, sa Parly.

(©NTB)


Publisert: sep 5, 2017 @ 4:42 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.