Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

NTB
Fritt Ord fortsetter støtteprogrammet til norsk journalistikk. Nye 100 millioner skal bevilges til prosjekter de neste fire årene.

Satsingen har fått tittelen «Norsk journalistikk» og pengene skal gå til det styreleder Grete Brochmann kaller «solide norske journalistikkprosjekter». Bakgrunnen for bevilgningen er det Fritt Ord beskriver som en krevende situasjon for mediene.

Den nye satsingen utgjør nær en dobling av Fritt Ords bevilgninger til journalistikk, som hittil har ligget på totalt mellom 12 og 15 millioner kroner per år. Stiftelsen har de siste tre årene hatt en journalistikksatsing med særskilte bevilgninger på ca. 10 millioner per år. Denne ordningen har resultert i omkring 200 bevilgninger til prosjekter som Fritt Ord mener er viktige for samfunnet og journalistikken.

annonse

Fritt Ord opplyser i en pressemelding at ordningen skal ha allmennheten som målgruppe. Alle frie, redaktørstyrte medier med norske mediebrukere som målgruppe kan søke om støtte, og dette gjelder både for redaksjoner og enkeltpersoner.

– Det er svært viktig for Fritt Ord at det er journalistene, redaktørene og de redaksjonelle miljøene selv som helt fritt og åpent definerer sine satsinger. Vi ønsker ikke å legge noen føringer på temavalg og innhold, sier Brochmann.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]