annonse

NTB-AP-AFP

Mexico fordømmer Donald Trumps beslutning om å avvikle amnestiprogrammet for 800.000 unge immigranter som i dag jobber eller studerer lovlig i USA.

I en uttalelse sier det mexicanske utenriksdepartementet at de er svært bekymret for alle dem som rammes av beslutningen og den usikre framtiden de står overfor.

annonse

– Mexicos regjering beklager på det sterkeste avviklingen av DACA-programmet. Vårt land kan ikke ignorere det faktum at tusenvis av unge mennesker som er født i Mexico vil bli rammet av dagens beslutning, heter det i uttalelsen.

DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals og gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse eller studere ved universiteter. Programmet har beskyttet de nesten 800.000 fra å bli deportert fra landet.

DACA-programmet ble innført av daværende president Barack Obama i 2012.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]