Soldater pågrepet for terrorplanlegging i Storbritannia

REUTERS/Neil Hall

NTB-AFP-AP
Fire soldater er pågrepet for terrorplanlegging i Storbritannia. De fire skal være medlemmer i en forbudt nynazistisk gruppe.
De fire er siktet for forberedelser til terrorhandlinger, opplyser politiet i en pressemelding.

Alle fire tjenestegjør som soldater.

«Vi kan bekrefte at et antall personer som tjenestegjør i hæren er pågrepet under terrorloven for forbindelser til en forbudt gruppe på ytre høyre», skriver forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Personene er mellom 22 og 32 år gamle og kommer fra Birmingham, Ipswich og Northampton i England og Powys i Wales. De skal ha vært med i National Action, som ble erklært forbudt i desember i fjor. De ble pågrepet på flere ulike adresser.

National Action har hyllet høyreekstremisten Thomas Mair, som i juni i fjor drepte Labour-politikeren Joe Cox.

Britiske myndigheter har stemplet gruppen som «rasistisk, antisemittisk og homofob».

(©NTB)
johan.falnes@ntb.no


Publisert: sep 5, 2017 @ 7:42 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Geir Isaksen

Kommentator

Latest posts by Geir Isaksen (see all)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.