A prison van holding Thomas Mair leaves Westminster Magistrates' Court in London, Britain June 18, 2016. Mair appeared at court on Saturday charged with the murder of Labour MP Jo Cox. REUTERS/Neil Hall
annonse

NTB-AFP-AP
Fire soldater er pågrepet for terrorplanlegging i Storbritannia. De fire skal være medlemmer i en forbudt nynazistisk gruppe.
De fire er siktet for forberedelser til terrorhandlinger, opplyser politiet i en pressemelding.

Alle fire tjenestegjør som soldater.

«Vi kan bekrefte at et antall personer som tjenestegjør i hæren er pågrepet under terrorloven for forbindelser til en forbudt gruppe på ytre høyre», skriver forsvarsdepartementet i en pressemelding.

annonse

Personene er mellom 22 og 32 år gamle og kommer fra Birmingham, Ipswich og Northampton i England og Powys i Wales. De skal ha vært med i National Action, som ble erklært forbudt i desember i fjor. De ble pågrepet på flere ulike adresser.

National Action har hyllet høyreekstremisten Thomas Mair, som i juni i fjor drepte Labour-politikeren Joe Cox.

Britiske myndigheter har stemplet gruppen som «rasistisk, antisemittisk og homofob».

(©NTB)
[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]