Svensk forsker: Det er flere skuddepisoder i Sverige enn i andre europeiske land

Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Sverige ligger på topp i antall skyteepisoder i Europa i forhold til folketallet, viser en ny studie utført av svenske forskere. Den nye forskningsrapporten viser at det er fire til fem ganger så mange skuddutvekslinger med dødelig utfall i Sverige som i Norge og Tyskland.

Flest skuddepisoder blir begått i Malmø. Flere personer er skutt i området bare de i løpet av de siste ukene, sier kriminolog Manne Gerell.

Sverige ligger i tet med Sør-Italia, sier kriminolog Joakim Sturup, en av forskerne bak studien.
Forskerne ønsker å gå dypere ned i tallene for å finne ut hvorfor det er slik, men kan allerede nå konstantere at det grove voldet begås av stadig yngre personer og at det har flyttet seg fra MC- og gjengmiljøer til forstedene.

Sveriges Radio


Publisert: sep 5, 2017 @ 9:02 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.