STRäNGNäS, SVERIGE 20080927: En pengebeholder og en AK47 på stedet der ranere bevæpnet med automatvåpen avfyrte flere skudd i Strängnäs utenfor Eskilstuna i Sverige lørdag ettermiddag. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
annonse

Sverige ligger på topp i antall skyteepisoder i Europa i forhold til folketallet, viser en ny studie utført av svenske forskere. Den nye forskningsrapporten viser at det er fire til fem ganger så mange skuddutvekslinger med dødelig utfall i Sverige som i Norge og Tyskland.

Flest skuddepisoder blir begått i Malmø. Flere personer er skutt i området bare de i løpet av de siste ukene, sier kriminolog Manne Gerell.

Sverige ligger i tet med Sør-Italia, sier kriminolog Joakim Sturup, en av forskerne bak studien.
Forskerne ønsker å gå dypere ned i tallene for å finne ut hvorfor det er slik, men kan allerede nå konstantere at det grove voldet begås av stadig yngre personer og at det har flyttet seg fra MC- og gjengmiljøer til forstedene.

annonse

Sveriges Radio

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]