annonse

NTB-AFP
Den syriske hæren har brutt en årelang IS-beleiring av den regjeringsstyrte enklaven Deir al-Zor, opplyser syriske medier. President Assad gratulerer styrkene.
Det statlige nyhetsbyrået SANA melder at den syriske regjeringshæren har brutt gjennom beleiringen ved å ta seg inn i en militærbase på den vestlige siden av Deir al-Zor.

Syriske styrker, støttet av allierte militser og russiske fly, har i flere uker gradvis kjempet seg fram mot Deir al-Zor by, hovedstaden i den oljerike Deir al-Zor-provinsen. Dette er en provins som grenser mot Irak.

Regjeringssoldater og kanskje så mange som 100.000 sivile har i over to år vært sperret inne av IS-styrker som har slått en ring rundt enklaven. Det har vært meldt om stor mangel på mat og medisiner.

annonse

Tidligere i år ble de regjeringskontrollerte områdene av byen delt i to etter en IS-offensiv. Hærens gjennomslag ved militærbasen Brigade 137 bryter beleiringen i den nordlige delen av byen som har veiforbindelse ut til basen. Men IS har stadig kontroll over en del av byen.

Samtidig er den sørlige regjeringskontrollerte sektoren fortsatt omringet av IS-styrker. I denne delen av byen ligger en viktig militærflyplass. Regjeringsstyrker er imidlertid på vei til den sørlige delen av byen. Ifølge en syrisk observatørgruppe med sete i Storbritannia er styrkene bare 15 kilometer unna.

(©NTB)
[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]