Oslo 20170423. Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland på landsmøtet i Arbeiderpartiet søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Gro Harlem Brundtland kaster seg inn i hylekoret mot Sylvi Listhaug. Nullskatteyteren mener det er merkelig at Listhaug reiste til Sverige for å se på forholdene rundt innvandringen der.

– Man reiser ikke til et naboland for å skyte mål fra nabolandet. Det går ikke an, sier den gamle statsminister og sykehuskø-snikeren.

Det har seg faktisk slik Gro, at dette heter konsekvensanalyse. Uten god planlegging ved å studere hva man bør unngå og hva som kan gjøres av andre land som har håndtert større mengder innvandrere enn hva vi har, så står man i fare for å gjøre de samme feilene som andre har gjort. I Listhaug sitt tilfelle, som innvandringsminister, så plikter jo hun å sette seg inn i hva som kan gjøres for å håndtere situasjonen med store mengder flyktninger på best mulig måte.

annonse

Det er bare å gjøre jobben man er satt til det.

Vi har mange komiteer på stortinget som reiser rundt om i verden for å lære, men som det virker er mer opptatt av om de kan reise på businessklasse og hvilke kanapèer og snitter som blir servert på foredraget de skal på. Listhaug dro faktisk for å se hvordan forholdene var i utsatte områder som har tiltrukket seg interesse fra det internasjonale media.

Hvordan du kan mene at det ikke går an og at det er merkelig, sier vel litt om både deg som person og den politikken du og Arbeiderpartiet fører.

annonse

Det som er merkelig her, er hvorfor du nok en gang er med i valgkampen til AP hvor dere sier at vi må slutte å bruke oljepenger og heller betale mer skatt. Det er merkelig, fordi du i flere år oppholdt deg i utlandet da du var WHO-direktør i Sveits, og tok deretter skattemessig utflytting til Frankrike, og betalte heller ikke skatt i Norge for din politikerpensjon og for dine foredrag.

I perioden 1999-2005 skattet du til sammen 87.000 kroner til hjemlandet, altså 12.400 kroner per år i snitt. Det er halvparten av hva en minstepensjonist gjør det. Når man så vet at du og din ektemann står oppført med en ligningsformue på henholdsvis 22,3 og 17,9 millioner kroner, vel 40 milllioner kroner til sammen, og bladet Kapital endog mener at den reelle formuen deres er på 66 millioner, så er det ikke rart kvalmen begynner å kjennes.

Økningen i ligningsformuen din fra 2012 til 2016, er på voksne 740 prosent!

Så at du finner det merkelig at Listhaug drar til utlandet for å lære, mens du selv dro for å gjøre deg rik, minner jo mest om et omvendt eventyr fra Asbjørnsen og Moe hvor du har rollen som det grådige trollet!

Merk deg imidlertid at trollet alltid taper til slutt. Enten så sprekker det når sannheten kommer for en dag og sola skinner på Barcelonatraktaten, eller så vil din overmann (i dette tilfelle overkvinne) Listhaug stikke av med halve kongeriket og alle velgerne, og får dermed leve lykkelig resten av livet.

Snipp snapp snute Gro, du skjønner det ikke selv, men du er virkelig ute!

annonse

Innlegget er tidligere publisert på John M. Johansens blogg. 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon