annonse

NTB

MDG og SV styrker seg kraftig, og Rødt får et rekordresultat, viser ny meningsmåling for Oslo. Samtidig går Arbeiderpartiet dramatisk tilbake i hovedstaden.

– Venstresiden spiser Arbeiderpartiet levende for tiden, sier Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse, som har utført meningsmålingen for Aftenposten.

annonse

Partiet stuper med hele 7,1 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling i juni. Velgerne flytter seg fra Ap til SV og fra SV til Rødt.

SV går fram 2,6 prosentpoeng til 9,7 prosent og sikrer seg to mandater. Det gjør også MDG, som går fram 3,1 prosentpoeng til 8,6 prosent. Rødt topper sitt gode resultat fra juni og lander på hele 7,1 prosent, som gir ett mandat.

Både Høyre og Frp står omtrent på stedet hvil sammenlignet med i juni, på henholdsvis 28,6 prosent og 11,3 prosent.

Venstre mister ett av to mandater, selv om de går fram fra junimålingen og får 7,5 prosent. KrF får 2,1 prosent, en nesten umerkelig endring på -0,1 prosentpoeng siden juni, mens Senterpartiet er halvert siden juni og får 1,1 prosent i hovedstaden. Øvrige partier får 1 prosent (+0,2).

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]