annonse

NTB-AP

To soldater i FNs fredsbevarende styrke i Mali er drept og to er alvorlig såret etter å ha kjørt på en landmine.

MINUSMA-soldatene var med i en bilkolonne som ble rammet i den nordlige Kidal-regionen, rundt 15 kilometer fra Aguelhok.

annonse

Nasjonaliteten til de drepte og sårede soldatene er ikke offisielt bekreftet, men ifølge FN-kilder kom de fra Tsjad.

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer tirsdagens angrep og sier at det kan være snakk om en krigsforbrytelse, sier talsmannen Stephane Dujarric.

Norge bidrar med personell til FN-oppdraget i Mali, men disse er konsentrert rundt hovedstaden Bamako.

MINUSMA-styrken teller i dag rundt 12.000 soldater og politifolk, og oppdraget i Mali regnes som den mest risikable operasjonen FN har for tiden.

4.000 franske soldater og 5.000 soldater fra fem afrikanske land er også på plass i Sahel-regionen, der de skal bekjempe militante islamistgrupper og andre opprørere.

(©NTB)
[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]