Illustrasjonsbilde. Foto: AFP PHOTO / Bay ISMOYO
annonse
annonse

«Det er ikke muslimer som islamiserer Norge. Det er Aftenposten, VG, Dagbladet, Bergens Tidende, Adressa, Fævennen, Aftenbladet, som alle synger i samme kor,» er et sitat av Hans Rustad, grunnlegger og redaktør av Document.no.

Nordmenn blir i stadig større grad preget av konspirasjonsteorier, hvor det blir malt et bilde av muslimer som mørkemenn som ønsker å ta over Europa. Artikler om jihadister, islam og innvandring troner på topplistene når det gjelder saker som blir delt mest i sosiale medier i Norge. I følge Klassekampen, hadde Document.no, som er gjennomsyret av hatytringer mot muslimer, omtrent 230 000 delinger i mai i år. Human Rights Service som har offisiell støtte fra Stortinget i form av statsstøtte er også å finne på topplistene. Her er det som regel Hege “islam er en landeplage” Storhaug som fører pennen.

Konspirasjonsteorien om Eurabia gjennomsyrer den islamofobiske diskursen på mange av disse såkalte islamkritiske nettstedene. En stor del av den etniske befolkningen i Norge tror at Europa er i ferd med å bli en islamsk koloni, dette skjer med både velsignelse og støtte fra ledende europeiske politikere, akademikere, media og andre samfunnstopper.

annonse

Så fort man påpeker dette fenomenet, den utpregede islamofobien i diverse kommentarfelt som nå dessuten blir legitimert og gjort stueren av politikere som Sylvi Listhaug, blir man beskyldt for å innta en offerrolle. Dette er en hersketeknikk som er ment å kneble de som tør å ta til motmæle.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon