annonse

NTB

Interessen blant oljeselskapene for å drive leting på norsk sokkel har aldri vårt så stor som nå.

Ikke siden TFO-ordningen ble etablert i 2003 har det kommet inn flere letesøknader enn i år, melder Olje- og energidepartementet. Da søknadsfristen gikk ut 1. september, hadde det kommet inn søknader fra 39 selskaper om å få tildelt letekonsesjon i forhåndsdefinerte områder på norsk kontinentalsokkel.

annonse

Antallet søknader mottatt i år er over 50 prosent høyere enn i fjor, og rundt 20 prosent høyere enn den tidligere rekorden for TFO-rundene fra 2014.

Det forhåndsdefinerte området er utvidet i denne runden både i Norskehavet og Barentshavet.

Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) er den årlige konsesjonsrunden for de best kjente leteområdene på norsk sokkel.

– ­­­Den store interessen viser at olje- og gasselskapene oppfatter norsk sokkel som attraktiv, men det kommer ikke av seg selv. I disse valgkamptider er det viktig at de politiske partiene lover å opprettholde stabile rammevilkår for industrien, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

(©NTB)
[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]