annonse

NTB

NATO får sende tre eksperter til den store russiske militærøvelsen som starter neste uke. Ikke nok, mener NATO-sjef Jens Stoltenberg.

NATO vil følge nøye med på militærøvelsen, sa NATOs generalsekretær da han besøkte Estlands statsminister Jüri Ratas i Tallinn onsdag.

annonse

– Vi sender tre eksperter til øvelsen etter invitasjon fra Russland og Hviterussland, men disse invitasjonene lever ikke opp til den åpenheten OSSE krever, sa Stoltenberg da de to møtte pressen sammen.

Observatører skal få informasjon om øvelsen, de få snakke med individuelle soldater, og de skal få overflyginger, påpekte Stoltenberg. Dette er nedfelt i Wien-dokumentet, en avtale mellom medlemslandene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Stoltenberg mener Russland ikke lever opp til sine forpliktelser.

– Selv om vi er spesielt invitert til besøksdager både i Hviterussland og i Russland, er vi ikke invitert til å ta del i en slik form for observasjon som er nedfelt i Wien-dokumentet, sa han.

Den russiske militærøvelsen har fått navnet Zapad 2017. Vestlige land har sett med bekymring på øvelsen, som de frykter skal bli langt større enn Russland har varslet på forhånd.

(©NTB)
[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]