Jonas Gahr Støre og Mani Hussaini under AUFs skolevalgvake p Soria Moria tirsdag kveld.
annonse

NTB

Ap-leder Jonas Gahr Støre tror skolevalget er et frampek mot stortingsvalget.

Arbeiderpartiets fremgang i skolevalget er en kjempeinspirasjon for innspurten av valgkampen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

annonse

– Arbeiderpartiet er større enn Frp og Høyre til sammen i skolevalget, og det er et tydelig signal. Jeg tror dette er et frampek som sier noe om valget på mandag, og som kan overraske noen hver, sa Støre da han møtte Høyre-leder Erna Solberg til statsministerduell i Dagbladets valgbod onsdag formiddag.

Statsminister Solberg viste til at mye har handlet om fraværsreglene i skoledebattene.

– Vi går lite grann tilbake sammenlignet med skolevalget for to år siden, og det var et fantastisk valg for oss. Unge Høyre har stått veldig på for å forsvare fraværsreglene, som nok scorer litt høyere hos foreldrene enn hos elevene, sa Solberg.

– Mitt inntrykk er at skoledebattene har handlet om langt mer enn fraværsreglene. Det er å ta ungdommene litt for lite på alvor å si at det bare handler om det, svarte Støre.

(©NTB)
[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]