Del saken
  •  
  •  
  •  

NTB-AP-AFP

Militærbruk mot Nord-Korea er ikke førstevalg, sier president Donald Trump etter samtaler med Kinas president og statsministrene fra Storbritannia og Australia.

USAs FN-ambassadør Nikki Haley sa til FNs sikkerhetsråd mandag at Nord-Korea «ber om krig». Men Trump sier nå at han ikke nødvendigvis vil oppfylle et slikt scenario. Bruk av militærmakt mot Nord-Korea er ikke førstevalg, sier Trump onsdag.

Tidligere samme dag snakket Trump med sin kinesiske kollega Xi Jinping. I telefonsamtalen gjorde Xi det klart at Beijing er forpliktet til å arbeide for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt og at det skal skje med diplomatiske og fredelige virkemidler.

Det hvite hus publiserte tidligere onsdag utdrag fra samtalen som Trump hadde med Storbritannias statsminister Theresa May tirsdag. Der understreket Trump at «tiden ikke er inne for å snakke med Nord-Korea» og at «alle muligheter står åpne for å forsvare USA og dets allierte».

Trump har også diskutert Nord-Koreas prøvesprengning av det som hevdes å ha vært en hydrogenbombe med Australias statsminister Malcolm Turnbull. Trump og Turnbull sa seg i en telefonsamtale enige om at deres to land må øke sin felles innsats for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt.

Trump-administrasjonen forsøker å søke støtte hos sine allierte for å øke det økonomiske og diplomatiske presset på Nord-Korea. Russlands president Vladimir Putin er uenig i at dette er veien å gå. Å presse Nord-Korea opp i et hjørne vil ikke være en smart løsning, uttalte Putin onsdag i et møte med Sør-Koreas president Moon Jae-in.

Mandag skal FNs sikkerhetsråd votere over et resolusjonsforslag fra USA.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]