annonse

NTB

Kulturdepartementet møter Islamsk Råd Norge og generalsekretær Mehtab Afsar torsdag i neste uke. Både statsstøtten og rådets halalinntekter står i fare.

Det har vært mye uenigheter rundt og i Islamsk Råd Norge (IRN) det siste året, og før sommeren bestemte departementet å fryse statsstøtten til rådet. Mandag varslet Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) at de vurderer å avslutte samarbeidet med rådet som følge av dårlig kommunikasjon og mangel på tillit.

annonse

– Forholdene STLs ledelse tar opp, tar vi alvorlig. De vil inngå i departementets beslutningsgrunnlag, sier statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) til Dagsavisen.

Om IRN mister statsstøtten, utgjør det ifølge avisen 1,3 millioner kroner hvert år. Denne støtten utgjør et lite beløp sammenlignet med inntektene organisasjonen får fra halal-sertifiseringsordningen de driver i samarbeid med Nortura. I 2016 hadde rådet 2,7 millioner kroner i inntekter fra denne forretningen, ifølge årsregnskapet avisen har fått innsyn i.

Også Nortura vurderer å avvikle samarbeidet med rådet ettersom de «ikke er tjent med et samarbeid med noen som ikke har tillit fra storsamfunnet».

– Vi har ikke rukket å avholde møtet ennå, opplyser kommunikasjonsdirektør Ellen Flø Skagen i Nortura til Dagsavisen.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]