A handout picture provided by the office of Iranian President Hassan Rouhani on August 21, 2016 shows him (3rd-R) and Iranian Defence Minister Hossein Dehghan (2nd-L) standing next to the new Bavar 373 missile defence system in Tehran. The system was designed to intercept cruise missiles, drones, combat aircraft and ballistic missiles, according to earlier statements by Dehghan. It was intended to match the Russian S-300 system, the delivery of which was suspended in 2010 due to sanctions imposed over Iran's nuclear programme. / AFP PHOTO / IRANIAN PRESIDENCY / HO / == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / IRANIAN PRESIDENCY" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==
annonse

Iran kunngjorde 3 september en vellykket test av det nye mobile, lang-rekkevidde, anti-missil forsvarssystemet Bavar 373. Systemet er inspirert av det russiske systemet S-300, men alle komponenter er produsert i Iran, så landet trenger ikke lenger noe støtte fra eksterne makter for å oppnå slike kapasiteter. Navnet til missilet har en religiøs konnotasjon: Bavar betyr ”å tro” på persisk, mens ”373” er det numeriske navnet til profeten Mohammed i arabisk alfabetet.

Irans ledere forstår at Nord-Korea utilsiktet har gitt dem en fantastisk mulighet til å fremme landets militære interesser. Mens Nord-Korea avleder verdens oppmerksomhet, kan Iran ukontrollert og uhindret fortsette å utvikle sine militære kapasiteter. Og det er nettopp det landet vil gjøre. På lørdag 2 september sa Irans nye forsvarsminister Amir Hatami at Iran har ”en spesifikk plan om å  styrke landets missiler”, og at han håpet på at: ”kapasitetene til Irans ballistiske- og cruisemissiler ville øke i de neste fire årene.

I motsetning til russiske, israelske, pakistanske, iranske og til dels britiske, har vestlige medier vist liten interesse for å rapportere om Irans nye militære anskaffelser

annonse

For mer info se:

The Observer. With World Distracted by North Korea, Iran Amasses New Weaponry, 6 September 2017,

Defense Talk: Iran tests home-grown ‘Bavar’ air defence system: Official, 3 September 2017.

 

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]