Milliardærenes nettavis – så langt

. Foto: Roland Schgaguler / SCANPIX

Resett passerer snart 1 million sidevisninger siden oppstart for ti dager siden. Kommentarfeltene og Facebook-siden vår er full av engasjement. Det strømmer inn med meningsinnhold, tips og forslag til forbedringer vi kan gjøre. Studioet vårt og videoproduksjonen har også så smått kommet i gang. Men på den fronten vil dere se mer og bedre ting fremover.

Det har kommet henvendelser til oss fra ymse hold. Leger uten grenser inviterte til arrangementet «Kriseprat» på Parkteatret i Oslo denne uken. Resett var tiltenkt rollen som «den andre». Et fremmedelement blant et humanitært og nestekjærlig innstilt publikum. Arrangøren sa derfor at det var «sporty» at jeg stilte. Mørkets fyrste hadde ankommet.

Etter samtalen på podiet, som var svært hyggelig, kom noen frem og stilte spørsmål ved Resetts programerklæring. De mente det var et forsøk på å sette grupper opp mot hverandre. Men da har vi gjort oss misforstått. Hensikten er tvert om.

Det er ikke feil å stå ved sin identitet. Det er snarere helt alminnelig og noe som ikke bør undertrykkes. På den måten kan man også gjøre det klart at det finnes noen verdier her i Norge som er ufravikelige som en generell norm. Det gjelder ikke minst kvinners og seksuelle minoriteters rettigheter. Vi har også opparbeidet en norm for (selv)kritikk i Vesten, inkludert av religion. Individualismen har brakt oss nyvinninger, og tradisjonsbundet etnisk og religiøs kollektivisme er ikke et høyaktet trekk ved norsk kultur. Disse verdiene bør inkludere alle borgere, så vel etablerte som nyankomne, i det minste som en ambisjon.

Resett er ment å bygge bro over de motsetningene som har tårnet seg opp. Hittil har noen blitt tiltenkt rollen som de «gode» og andre er definert som de «onde». Dette har mediene bidratt til. Det er en forenkling uten rot i virkeligheten. Snarere er det vel slik at våre ulike syn på grenser og hvor man skal hjelpe de som er i nød, avgjøres av hvilket abstraksjonsnivå man legger seg på. Idealistene holder tak i det de kan gripe med hendene, mens realistene skuer mot horisonten. Det er vel liten tvil om hvilke egenskaper de politiske lederne bør ha.

Programerklæringens kritikk av etablissementet står ved lag. Vi tror en ny mediekanal i det reelle folkelige sentrum er nødvendig og at Resett har et slikt potensial. Responsen så langt gir oss optimisme. Realismen er ikke død.


Publisert: Sep 8, 2017 @ 2:14 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Nei realismen er absolutt ikke død. Jeg har her gjengitt i html format deler av en artikkel som er utgitt av NIPCC og oversatt av klimarealistene.no. Ved å gjøre dette blir dette meget viktige dokumentet indeksert og søkbar på google. ALLE bør lese dette dokumentet. Det gir absolutt alle svar du lurer på om du havner i en diskusjon med en klima-alarmist. Så du kan herved anse dokumentet som pensum for å være en skeptiker 🙂 http://fakta360.no/2017/09/06/global-oppvarming-avvises-pa-alle-punkter-av-nipcc/

  • Dogen

   Jeg foreslår at du går til en MDG-stand og spør dem ut litt. Du vil sannsynligvis ikke få mange kunnskapsbaserte argumenter – Om noen.

 • Hanni Afsar

  «Resett er ment å bygge bro over de motsetningene som har tårnet seg opp.»

  Det tror jeg dere ikke greier. Lykke til

  • Inger Nygård

   Fordi du allerde, på forhånd har bestemt at det ikke går an å bygge broer?

   • Ingolf Å Nilssen

    De kan jo bygge bro de som mener de har behov for en bro.

   • Sensum Communem

    Jeg tror nok heller han har en realistisk synsvinkel. Nordmenn kan bygge broer, men Islam bygger ikke broer, vi er nødt til å forankre oss i hva som faktisk skjer, uansett hvor flott det er å si “Bare vi ønsker vi det, så finner vi en vei.”

    Virkeligheten vil alltid trumfe idealer, men idealene vil i mellomtiden kunne gjøre enorme skader på et samfunn, før det skjer.

 • Frida Fredriksen

  Jeg ønsker Resett velkommen. Her finner man objektiv syn og fakta og lese. Noe en sjelden eller aldri finner i media ellers. Nettavisen er vel den som skriver mest sannhet og med et objektiv syn og vinkling på sak.
  Tror mange er enig med meg når det gjelder Resett. Veldig fornøyd så langt.

 • Spaceman_Spiff

  Hva er egentlig galt med å “sette grupper opp mot hverandre?

  Det er jo det politikk er! Prioriteringer!

  Om vi slipper inn en ikke-vestlig innvandrer vil den personen koste oss en betydelig beløp. 4.2 millioner i snitt i et livsløp var det vel Finansavisen og SSB kom frem til…

  Så kan man se på de tilfellene der kreftpasienter som har betalt skatt og tror de skal få den medisinen de trenger, men nei… Det er det ikke penger til…

  Pengene kommer fra samme utgangspunkt. Skatteinntekter, moms og oljeinntekter. Om de ender opp hos innvandrere og asyllobbyen blir det mindre til kreftmedisinen. Kort sagt… svaret på et sånt spørsmål er å si at sånn er livet. Vi kan ikke få i pose og sekk, og det er bare å erkjenne at vi kunne hatt masse penger til gode formål om vi ikke hadde prioritert andre lands borgere fremfor våre egne.

  Personlig er det ingenting som opprører meg forbanna mer enn at de som blir syke ikke skal få behandling mens innvandrere får servert det meste de ønsker seg.

  • Atle Jorstad

   Denne type kommentarer viser at folk ikke skjønner økonomi, eller har fulgt dårlig med på hva som faktisk foregår.

   Ja, velferdsinnvandring er et problem og koster store summer. Dokumentert av begge Brochmannutvalgene. Så langt, så vel.

   Men det er mer enn nok av eksempler på sløsing som nordmenn selv står for. F.eks naver 20-30% av arbeidsstyrken og en tredjedel av befolkningen jobber i staten, mange som unødvendige papirflyttere. Dette koster enorme summer i form av dagpenger, lønninger og pensjonforpliktelser. Jeg anbefaler også folk å abonnere på denne sida for å se hvordan norske politikere bruker nordmenns skattepenger.

   https://www.facebook.com/Sl%C3%B8seriombudsmannen-271396979737547/?fref=ts

   Problemet har en svært enkel forklaring: Politikerne krever inn skattepenger med edle begrunnelser som helse, eldre, skole, pensjon etc.

   Hva når disse pengene er krevd inn? Da har folk ingen som helst kontroll på hvordan de brukes! Og de kan fint sløses bort til navere, byråkrater, offentlige sløseprosjekter eller migranter uten noe beskyttelsesbehov – alle måter å kjøpe seg en langvarig stemmebase på. Eldre og syke lever kanskje ikke så lenge uansett, skolebarn og eldre får kanskje ikke heller med seg hvem som hjelper dem, så de er ikke så mye å satse på for opportunistiske politikere.

   Offentlige helse og pensjonsordninger er også dårlige siden et demokratisk flertall når som helst kan velge å bruke pengene som er betalt inn til noe helt annet. Uten at de som betalte inn kan gjøre noe som helst om de er i mindretall.

   Å sile ut innvandrerne som det eneste problemet er kort og godt en feildiagnostisering av det egentlige problemet.

  • Frode Sundelius

   Å sette grupper opp mot hverandre er en klassisk hersketeknikk. Verdi posører og annet PK folk er nyttige idioter for krefter som ønsker å styre oppmerksomheten vekk fra viktige saker og dyp diskurs. Innsikt som kan finne løsninger samt avsløre inkompetanse og løgn krever mer enn grunn “ett innlegg skytes ned med usaklig argumentasjon” debatt. Når det gjelder muslimers rolle i det hele kjenner jeg at debatten er så polarisert at det er viktig å være presis. Muslimsk innvandring med den kulturen(e), som da importeres, skader vår mer velykkede nordeuropeiske kultur, men det er “vi” norske PK-velgere som stemmer fram myndigheter som sponser muslimer for å la være å assimilere seg.

  • Scott Johansen

   Søk opp Barcelona avtalen…

   • Spaceman_Spiff

    Joa… kjenner til den og Euromed…

 • Cerberus

  Milliardærene gjør fedrelandet en stor tjeneste.!
  Opprettesen av en nettavis med faglige dyktige medarbeidere som belyser kontroversielle saker med fakta har vært savnet.!

 • Dogen

  Leger Uten Grenser er ikke begeistret for at taxidriften i Middelhavet har skrumpet inn. De kjører en motkampanje på FB, de sender brev til politikere, og de inviterer Lurås m.fl. til “Kriseprat”.

  Mantraet på FB-siden deres når folk kommer med kritiske spørsmål er:

  –Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Vi hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor – uten å ta side i konflikter. Vi ”skysser” ikke folk over Middelhavet, men redder mennesker som står i fare for å drukne, samt gir medisinsk hjelp.

  Brevet de sender til europeiske ledere:
  http://legerutengrenser.no/Aktuelt/Nyheter/åpent-brev-til-europeiske-ledere

 • Thuan Bodhi

  Jeg synes Resett er en fantastisk nettside. Jeg sluttet å lese VG da de fremstiller oss buddhister som terrorister, mens muslimer er alltid ofre. Det er jo muslimer som prøver å etablere kalifat i buddhist nasjoner. Norsk mainstream media er ikke nøytrale i det hele tatt. De ser saken kun fra en islamsk vinkel og ignorere den buddhistiske vinkelen i historien.

  De brenner våre hus, og de brenner mennesker.
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/desperate-samtaler-med-familien-i-myanmar-de-brenner-vaare-hus-og-de-brenner-mennesker/a/24132981/

  Brutale overgrep mot minoritetsgruppe i Myanmar.
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/myanmar/fn-avsloerer-brutale-overgrep-mot-minoritetsgruppe-i-myanmar/a/23916488/

  Jeg tok et søk på Youtube. Det er muslimer som er terroristene her. Ikke oss buddhister.

  I tillegg lager muslimer videoer om hvordan de skal etablere kalifat i et buddhist nasjon.

  Så det er helt latterlig av norsk mainstream å fremstill buddhister som de onde og muslimer som de gode. Jeg synes resett er en fantastisk nettside. Hilsen norsk Myanmar buddhist i Norge.

  • heimevernet

   Ikke alle nordmenn er uvitende til at Islam driver med erobring i buddhistiske områder. Vest-Europa blir klokere for hver dag når det gjelder Islam og muslimers erobring og offerrolle. Forhåpentligvis kan resett.no og andre ferske medier bidra til å rette opp bildet av Myanmar etter propagandaen fra VG, NRK, Dagbladet og de andre etablerte mediene.

   Stå på og ikke la buddhismens fredelige budskap komme i veien for å drive selvforsvar. Det å være fredelig og det å være pasifist er forskjellige ting. Tenkende mennesker forstår det. Flere og flere nordmenn tvinges til å begynne å tenke.

  • hans_etterstad

   Her får jeg bekreftet hva jeg hørte på min siste tur til Myanmar, nemlig at det var voldtekten av en ung buddhistisk kvinne som startet voldsspiralen: http://www.bbc.com/news/world-asia-18395788

  • Scott Johansen
  • DeFacto

   Buddhister er best!

 • leonidas88

  Godt å se at vi har fått et alternativ til den etablerte og anti-norske media eliten. Det er blitt de siste årene et større mangfold på nett enn vi har hatt før.

 • Ingolf Å Nilssen

  Resett kan opplyse folk i små porsjoner om begynnelsen til slutten her i landet,.Stortingsmelding 74, deretter makt og demokratiutredningen.

  Konklusjonen er at folkestyret er bare fjas, og hva er da vitsen med å engasjere seg i det sirkuset når de vi velger ikke bryr seg om hva folk mener.

  Bare for å nevne en ting. 2 ganger har folket i landet sagt nei til Eu og det de har. hva har politikerne gjort? De har meldt oss inn gjennom en EØS avtale,…sa folk ja til det?

 • Vidar Hjelset

  Helge Lurås befester sin posisjon som en av Norges viktigste stemmer. Etter at han – på grunn av sitt “farlige”intellekt og innsikt, ble rituelt forsøkt frosset ut av eliten og MSM startet han freidig sin egen avis. Et sjakktrekk som latterliggjorde motstanderne. Nå blir han ikke neglisjert lengre, han blir til og med invitert til Parkteatret! Neste stopp er Lindmo 😉

 • Randi aamodt

  Litt ironisk: Den videoen Leger uten grenser akkurat har lagt ut til støtte for å gjenåpne for migrasjon fra Libya er slik utformet at jeg tror mange vil synes den faktisk er litt skremmende.

 • Kristoffer Lie

  (…) Leger uten grenser inviterte til arrangementet «Kriseprat» på
  Parkteatret i Oslo denne uken. Resett var tiltenkt rollen som «den
  andre». Et fremmedelement blant et humanitært og nestekjærlig innstilt
  publikum. Arrangøren sa derfor at det var «sporty» at jeg stilte.
  Mørkets fyrste hadde ankommet.(…)
  Ubetalelig kommentar. LOL
  https://uploads.disquscdn.com/images/dd411b9a8fbe13ba0316a24c88d35f82eef331eaee11f688773d848f83774ff6.jpg
  Lurås på Parkteateret.

 • Joakim Karlsen

  Helge Lurås, hold fokus på horisonten. Snart blir dere større enn Nettavisen og dere blir regnet som folkets stemme, i økende grad. Vær et fyrtårn midt i blant msm galskapen, få frem de sammenhenger som er opphavet til dagens situasjon og hvorfor politikerne er på kollisjonskurs med sitt eget folk, hvorfor de synes så lite opptatt av å tekkes våre behov og ønsker, hvilke krefter som faktisk driver det norske stortinget og dets politikere, og ikke minst den norske deep state, hvordan ap har satt satt seg i en kontroll situasjon uavhengig av valgresultat. Dere gjør en glimrende jobb alle sammen. Jeg er stolt av det jeg har sett til nå!

 • Geir Ivar Jørgensen

  At dette er milliardærenes nettavis er det liten tvil om. At vinklingen i det store og hele er vinklet for å fremme milliardærenes politiske særinteresser er det heller ingen tvil om. Om det skaper mer realisme er jeg slett ikke sikker på. Realisme fra milliardærers perspektiv er vanligvis ikke realisme for folk og nasjon.

  Det som vil være positivt er om milliardærene faktisk lytter til de reaksjoner og meninger som hevder folkets perspektiv og realisme. En realisme som er forankret i de primære behov for levekår og livskvalitet. Det er nemlig en annen form for realisme enn den som er forankret i store formuer, spekulasjon for vekst i formue, og dekadanse.

  Hva som er “gode” og “onde” krefter i samfunn og verden er det svært ulike meninger om. Meningene i den anledning styres i stor grad av tilhørighet til religion/livssyn og politisk ideologi. Slike meningsforskjeller følger i tillegg et skille mellom egoisme og altruisme, mellom kapitalisme og sosialisme.

  Kapitalismen er hva som truer eksistensielle naturgitte verdier i global målestokk. Milliardærenes krav om vekst i formue og vekst i eierskap til ressurser og territorier/eiendom, ser jeg på som et onde. Fordi det kan ikke skje uten på bekostning av mange andre. Formue og eierskap til ressurser/territorier/eiendom er allerede svært ulikt fordelt i verden, og skaper store konflikter med mye bruk av våpen, vold, terror, nød, lidelse og elendighet. Akkumulert lidelse er et mål på hvor utbredt ondskapen er. En global diagnose viser at verden styres av omfattende imperialistisk institusjonalisert kapitalistisk ondskap.

  Det beste bidrag jeg hittil har sett fra en milliardær, er fra Bill Gates. Ikke bare ved hans filantropiske bidrag, men først og fremst ved hans erkjennelse uttrykt ved: “Bare sosialismen kan redde verden, fordi kapitalismen er problemet og ikke løsningen”.

  Det gode kommer fra dem som er fri til å tenke uavhengig av religion/livssyn og politiske ideologiske kapitalistiske føringer. Fra dem som evner å tenke løsninger for lindring av lidelse, og ikke minst fra dem som evner å handle altruistisk for å helbrede lidelser.

  Det onde er representert ved dem som dyrker individuell selvsentrert egoisme. Dem som ser bort fra konsekvensene ved å berike seg ved virkemidler som medfører lidelse for mange andre.

  • Scott Johansen

   Det er teorier om at klimakampen/klimahysteriet er skapt for å avvikle kapitalismen…til fordel for en global kommunisme under One World Order parolen…

  • Dogen

   Bill Gates har gjort en U-turn og advarer:

   –Bill Gates has warned that European leaders risk deepening the migrant crisis by being too generous to those arriving on the continent.

   –’But the more generous you are, the more word gets around about this — which in turn motivates more people to leave Africa.

   –’Germany cannot possibly take in the huge number of people who are wanting to make their way to Europe.’

   –’Europe must make it more difficult for Africans to reach the continent via the current transit routes.’

   Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4665198/Bill-Gates-warns-open-door-migration-overwhelm-Europe.html#ixzz4s6JLY3Ce

   • Geir Ivar Jørgensen

    Dette er da ingen U-sving av Bill Gates. Har du hørt ham formidle en annen mening tidligere? Dette er en god og riktig kommentar til den innvandringspolitikk som føres i EU, og som Norge abonnerer på via EØS-avtalen.

 • Hans Hansen

  Bortsett fra VG, som ikke lenger er VG, men noe annet…miserabelt, så er vel heller ikke hensikten til resett å konkurrere med de gamle riksavisene. De som en gang var kjemper, men som i dag er dverger. Jeg oppfatter resett mer som et mindre partsinnlegg i den norske andedam-debatten.

 • Bjorn Ramstad

  Vi er ikke overvettes vant med at sannheten blir fortalt om det som skjer og skjedde. Håpet med Resett har nok hos mange vært at nettavisen ikke skal være redd for å fortelle hvordan virkeligheten fortoner seg, og at det er et mål å berette den.
  Så får det heller våge seg at noen blir krenket og fornærmet over å høre virkeligheten om livet.

 • Knut Tiller

  Veldig bra med nok et seriøst alternativ til mainstream media! Håper alle grupper i samfunnet leser og etterhvert tror på den virkeligheten de andre ikke forteller om. Samtidig håper jeg på edruelig kommentarfelt hvor alle skriver under fullt navn. Mange hevder de av forskjellige grunner må skrive under falske profiler. Forstår at det er noen i visse posisjoner som er mer enn utsatt hvis de uttrykker seg kritisk om div temaer, spesielt innvandring, og som har vesentlige innlegg å komme med som ellers ikke kommer fem. Men generelt bør vi vel ha kommet så langt i Norge at vi våger å stå for det vi mener og skriver? Gjør vi ikke det har vel “de andre” langt på vei allerede vunnet?

 • Cosmic

  Under “pusterom” her på siden, undertegnet “redaksjonen”, kan vi lese:

  ….”Og så var det sex og samliv.. Skal vi tro VG og Dagbladet liker folk å vite hva det annet kjønn tenner på. Hvordan holde på typen, eller finne en partner på nett? Vel, så får da Resett skrive om det også. Er du terapeut, psykolog eller har du bare mye «praksis» i sex og samliv. Bli spaltist hos oss. Vi kan ikke love økonomisk kompensasjon, men du vil få promotering”.

  Kanskje vi heller nettopp skulle få et pusterom her på resett fra dette evinnelige sexfokuset i samfunnet forøvrig, ikke minst i tabloidene? Jeg håper resett kan holde seg til bekjempelse av PK-tyranniet og ikke begynne med sport, mote, sex&samliv osv. De som må ha dette kan få det i MSM. Ikke uten unntak, man kan f.eks. skrive om at håndballandslaget for kvinner nærmest fikk kjeft fordi det er “blendahvitt”, altså saker fra alle områder hvor den PK er på viddene.

 • Đào Phùng

  Denne nettsiden støttes. Det var viktig å få en motvekt mot kommunismen i Norge.
  I tillegg kan jeg poste denne videoen om muslimer uten at jeg blir karaktisert som troll. Det er ++++++ poeng i min bok. Har postet denne videoen gjentatt ganger i VG, men de er alltid raske med å fjerne den.

 • Zherso Chr.

  Er det mulig å få en link til dette?

  • Knut Tiller

   Det ble sagt i politisk kvarter på P2 i dag morges, det står også i Stavanger Aftenblad.

   • Zherso Chr.

    Tusen takk!