annonse

NTB

Hissig, spisset ordbruk om tabubelagte tema skaper en stemning som gjør at PST følger ekstra med under valgkamper. Men årets nivå er ikke verre enn vanlig.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har løpende dialog med myndighetspersoner, inkludert toppolitikere, partigrupper og komiteer, og sier de får litt ekstra å gjøre før valg.

annonse

– Trusselbildet mot politikere har vært relativt stabilt lenge, men i forbindelse med valgkampen er vi skjerpet på dette, fordi mange opplever økt antall trusler. Det henger sammen med at retorikken spisses og at debatten tar opp mer kontroversielle tema. Da tiltrekker de som uttaler seg også flere trusler, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NTB.

– Det er ikke noe verre i år enn det har vært andre år, legger han til.

Han ønsker ikke å kommentere dialogen PST har med enkeltindivider i år.

– Vi kan ikke si hva vi snakker med hvem om, bekrefte eller avkrefte påstander om enkelttilfeller. Det får være opp til dem hvor mye av dialogen med oss de ønsker å fortelle om, sier Hugubakken.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]