annonse

De rødgrønne får flertall på en måling for ANB, men flertallet avhenger av støtte fra både Rødt og MDG. Både Venstre og KrF havner under sperregrensen.

Arbeiderpartiet fortsetter å miste velgere til småpartiene, ifølge målingen som Opinion har gjennomført denne uken. Ap har den største nedgangen, ned 3,6 prosentpoeng til en oppslutning på 26,4 prosent.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sammenlignet med augustmålingen til ANB mister Ap og partileder Jonas Gahr Støre 100.000 velgere, først og fremst til fordel for SV, MDG og Rødt.

annonse

SV går noe fram på målingen, 1,9 prosentpoeng, til 6 prosent, mens Senterpartiet taper 2,1 prosentpoeng og ender på 8,6 prosent.

De rødgrønne ville med et slikt resultat fått 73 mandater, altså et godt stykke unna grensen på 85 som ville gi flertall. De er dermed avhengig av MDG, som får 5,7 prosent (+1,4) og er inne med ti mandater og Rødt, som får 4,9 prosent (+2,0) og ni mandater.

Selv om regjeringspartiene kommer godt ut på målingen, ryker flertallet for Erna Solberg (H) ettersom begge støttepartiene havner under sperregrensen. Venstre måles så lavt som 2,5 prosent (-0,7), mens KrF får 3,4 prosent (-2,6).

Ifølge målingen er Høyre nesten jevnstort med Arbeiderpartiet med en oppslutning på 25,9 prosent (+ 1,0), mens Frp får 15,3 (+2,9).

Andre partier får 1,3 (- 0,3 prosentpoeng).

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]