(COMBO) - This combination of pictures created on August 31, 2017 shows Hassan Nasrallah (L), the head of the Lebanese Shiite movement Hezbollah, addressing a religious ceremony in a southern suburb of Beirut on October 11, 2016 and Syrian President Bashar al-Assad attending a cabinet meeting in Damascus in a handout picture released by the official Syrian Arab News Agency (SANA)on June 20, 2017. Nasrallah, who has lived in hiding for a decade, told thousands of his supporters in a televised speech on August 31, 2017 that he had travelled to Damascus to seek the Syrian president's approval for a jihadist evacuation deal. Hundreds of Islamic State group fighters and civilians were evacuated earlier this week from the border region between Lebanon and Syria under a ceasefire deal and headed toward eastern Syria. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND SANA / STRINGER AND HO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / SANA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENT
annonse
annonse

Etter at Assad-vennlige styrker brøt den islamske stats (IS) 28 måneder lange beleiring av byen Deir Ezzor øst i Syria tidligere denne uken, paraderte Hizbollah og dens allierte åpenlyst i byen i en video lastet opp på internett 6 september. I en annen video produsert av den militante gruppens mediearm – Al Manar, vaiet syriske styrker med Hizbollahs flagg og sendte takk til gruppens leder Hassan Nasrallah for innsatsen.

Hizbollah, iranske og russiske tropper og andre Iran-støttede sjiamilitser, med støtte fra det russiske flyvåpenet og russiske cruisemissiler, har vært viktige medvirkende for at den syriske hæren nå omsider har kunnet bryte beleiringen og avansere i området.

Dette er en stor seier, ikke bare for Assad-regimet, men også et viktig steg i riktig retning for Iran med tanke på landets strategiske mål om å sikre en uavbrutt landkorridor fra sitt territorium, gjennom Irak og Syria, til Middelhavet.

annonse

Grensen mellom Syria og Irak er for øyeblikket fortsatt kontrollert av IS, men oppnår Iran en slik landkorridor, kan landet få uhindret tilgang til Syria og Libanon og således enklere støtte sine allierte Levant-regionen.

For mer info, se:

Long War Journal. Hezbollah and allies parade in Deir Ezzor, Syria, 7 september 2017.

annonse

 

Haaretz. Iran Striving for Land Corridor From Tehran to Beirut. 5 juni 2017.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon