Hizbollah og dens allierte paraderer i Deir Ezzor, Syria

AFP PHOTO / AFP PHOTO AND SANA / STRINGER AND HO /

Etter at Assad-vennlige styrker brøt den islamske stats (IS) 28 måneder lange beleiring av byen Deir Ezzor øst i Syria tidligere denne uken, paraderte Hizbollah og dens allierte åpenlyst i byen i en video lastet opp på internett 6 september. I en annen video produsert av den militante gruppens mediearm – Al Manar, vaiet syriske styrker med Hizbollahs flagg og sendte takk til gruppens leder Hassan Nasrallah for innsatsen.

Hizbollah, iranske og russiske tropper og andre Iran-støttede sjiamilitser, med støtte fra det russiske flyvåpenet og russiske cruisemissiler, har vært viktige medvirkende for at den syriske hæren nå omsider har kunnet bryte beleiringen og avansere i området.

Dette er en stor seier, ikke bare for Assad-regimet, men også et viktig steg i riktig retning for Iran med tanke på landets strategiske mål om å sikre en uavbrutt landkorridor fra sitt territorium, gjennom Irak og Syria, til Middelhavet.

Grensen mellom Syria og Irak er for øyeblikket fortsatt kontrollert av IS, men oppnår Iran en slik landkorridor, kan landet få uhindret tilgang til Syria og Libanon og således enklere støtte sine allierte Levant-regionen.

For mer info, se:

Long War Journal. Hezbollah and allies parade in Deir Ezzor, Syria, 7 september 2017.

 

Haaretz. Iran Striving for Land Corridor From Tehran to Beirut. 5 juni 2017.

 

 


Publisert: sep 8, 2017 @ 2:11 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.