Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / Menahem Kahana
annonse
annonse

Bare timer etter at israelske krigsfly skal ha bombet en påstått kjemisk våpenfabrikk i sør-Syria, sa landets forsvarsminister Avignor Liebermann torsdag 7. september at Israel kommer til å hindre Iran i å etablere en sjiakontrollert landkorridor som strekker seg fra Teheran til Damaskus.

“Vi ser ikke etter noe militært eventyr i Syria, men vi er fast bestemt på å hindre at våre fiender skader, eller til og med skaper muligheten til å skade sikkerheten til israelske borgere. Derfor vil alt bli gjort for å hindre eksistensen av en sjiakorridor fra Teheran til Damaskus,” sa forsvarsministeren.

Den israelske trusselen kommer i tillegg til en påstått lignende advarsel fra de amerikansk-støttede og kurdisk-dominerte Syrian Democratic Forces (SDF). I følge artikkel i den uavhengige jordanske avisen Al Ghad, datert 31. mai tidligere i år, vil ikke SDF akseptere noen korridor mellom Iran og det syriske regimet. Artikkelen siterer ”en kilde i gruppens ledelse”, men dette har ikke blitt bekreftet.

annonse

South Front. Israel to do everything to prevent Shi’ite corridor from Tehran to Damascus – Israeli defense minister, 7. september 2017.

South Front. SDF vows to prevent any corridor between Iran and ‘Syrian regime’ – media,
31. mai 2017.

NB. South Front mistenkes for å ha sterke forbindelser til Kremlin og det russiske militæret.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon