Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / Menahem Kahana
annonse

Bare timer etter at israelske krigsfly skal ha bombet en påstått kjemisk våpenfabrikk i sør-Syria, sa landets forsvarsminister Avignor Liebermann torsdag 7. september at Israel kommer til å hindre Iran i å etablere en sjiakontrollert landkorridor som strekker seg fra Teheran til Damaskus.

“Vi ser ikke etter noe militært eventyr i Syria, men vi er fast bestemt på å hindre at våre fiender skader, eller til og med skaper muligheten til å skade sikkerheten til israelske borgere. Derfor vil alt bli gjort for å hindre eksistensen av en sjiakorridor fra Teheran til Damaskus,” sa forsvarsministeren.

Den israelske trusselen kommer i tillegg til en påstått lignende advarsel fra de amerikansk-støttede og kurdisk-dominerte Syrian Democratic Forces (SDF). I følge artikkel i den uavhengige jordanske avisen Al Ghad, datert 31. mai tidligere i år, vil ikke SDF akseptere noen korridor mellom Iran og det syriske regimet. Artikkelen siterer ”en kilde i gruppens ledelse”, men dette har ikke blitt bekreftet.

annonse

South Front. Israel to do everything to prevent Shi’ite corridor from Tehran to Damascus – Israeli defense minister, 7. september 2017.

South Front. SDF vows to prevent any corridor between Iran and ‘Syrian regime’ – media,
31. mai 2017.

NB. South Front mistenkes for å ha sterke forbindelser til Kremlin og det russiske militæret.

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]