annonse

Universitetet i Oslo fraråder at det innføres et forbud mot ansiktsdekkende plagg ved institusjonen, skriver de i et høringssvar til Kunnskapsdepartementet.

Universitetet i Oslo (UiO) er de første til å svare på forslaget fra regjeringen som innebærer forbud mot bruk av plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehage- og utdanningsinstitusjoner.

I høringssvaret skriver UiO at tilgang til utdanning er et sentralt virkemiddel i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter. De peker også på at det skal være like rettigheter til å påvirke og delta i samfunnet uavhengig av forhold som etnisk og sosial bakgrunn, religion og seksuell orientering, skriver Uniforum.

annonse

UiO vil ikke innføre restriksjoner som signaliserer at noen studenter er mer ønsket enn andre.

– Selv om denne saken gjelder svært få studenter, har den fått en prinsipiell karakter som kan komme i konflikt med den toleransen som må prege høyere utdanning, heter det i høringssvaret.

Det er likevel visse situasjoner der studentenes bekledning må reguleres. Det gjelder fag der det foreligger helse-, miljø og sikkerhetskrav som kan være uforenelige med noen typer bekledning. Dessuten må man kunne identifisere studenter ved eksamen.

(©NTB)

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]