Lier 20170904. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann etter meldinger om at en person var skadd etter knivstikking på St. Hallvard videregående skole i Lier i Buskerud. Politiet sier det er en relasjon mellom gjerningspersonen og den 16 år gamle jenta som ble knivstukket . Politibil fra Søndre Buskerud. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse

Politiet burde gjort mer for å beskytte 16-åringen som ble knivstukket på en skole i Lier mandag, mener familien hennes.

– Datteren min ble forfulgt, trakassert og fikk grove trusler på telefonen, men politiet fulgte ikke opp. Særlig politiet i Oslo, som fikk overført saken etter at vi anmeldte den i Drammen i sommer, sier 16-åringens far til NRK.

Leder av forebyggende avdeling ved Drammen politistasjon, Kari Benjaminsen, forstår frustrasjonen og ønsker at saken hadde fått en annet utfall.

annonse

– Man kan alltid være etterpåklok, men da saken ble anmeldt var det ingenting som tilsa at det var nødvendig med tiltak, sier Benjaminsen.

19-åringen bodde ikke i politidistriktet og var ikke kjent av politiet for lignende forhold. Saken ble oversendt Oslo politidistrikt fordi det straffbare forholdet skjedde der.

– Vi forstår at det stilles spørsmål om dette nå, og det er naturlig at vi også vurderer om vi burde gjort noe annerledes, sier politiadvokat Oda Karterud i Oslo politidistrikt.

– Det var imidlertid ikke bedt om besøksforbud. Ut fra de opplysningene vi hadde i saken, og det vi fikk ved oversendelse fra Drammen, vurderte vi det på det tidspunktet heller ikke som nødvendig å iverksette sikkerhetstiltak.

Ifølge jentas far skal politiets håndtering følges opp av advokat Harald Stabell, som er jentas bistandsadvokat.

Knivangrepet skjedde på en videregående skole i Lier i Buskerud mandag. Jenta ble sendt til sykehus og er nå utenfor livsfare.

(©NTB)

Annonser
  • 2
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]