Oslo 20170410. Karl Johan, som er Oslos hovedgate har ingen form for sperring for trafikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Finansavisen presenterer fremskrevne tall for den demografiske utviklingen i Oslo i en artikkel kalt «Forskjellsbyen» på lørdag. Tallene er regnet ut av Fremskrittspartiet og baserer seg på  SSBs scenarioer. Befolkningsandelen med bakgrunn fra ikke-vestlige land (Landgruppe R3) vil ligge mellom 27-28 % i 2020. I middelalternativet fra SSB vil det ha steget til 39,4 % i 2050 og i høyalternativet til 48,6 %. I 2070 vil mellom 48,8 – 62,8 % av befolkningen i Oslo komme fra ikke-vestlige land.

Fremskrittspartiet har også regnet ut andelen med bakgrunn fra muslimske land i dette regnestykket. Anslaget er at 70 % av ikke-vestlige innvandrere kommer fra muslimske land. I 2020 vil mellom 20-21 % av befolkningen i Oslo komme fra muslimske land. I 2050 vil det ha steget til mellom 29,5 – 36,4 %, og i 2070 vil det i høyalternativet være 47,3 % med muslimsk bakgrunn i Oslo. Ytterligere 37,9 % av befolkningen vil ha innvandrerbakgrunn. Det innebærer at andelen «urnorske» i Oslo vil være nede i ca. 15 % i 2070.

Christian Tybring Gjedde fra FrP sier til Finansavisen at han finner håp i det faktum at mange med bakgrunn fra muslimske land velger å ikke melde seg inn i en moské. Det er de «sistnevnte som han er håpefull til. Det er de som virkelig har innvandret, som tar til seg vestlige verdier, som ikke har tatt med seg ekkokammeret sitt fra hjemlandet,» skriver Finansavisen. I dag er 9 prosent av Oslos befolkning medlem av en moské, mens hele 16 % av befolkningen har bakgrunn fra muslimske land ifølge beregninger fra FrPs stortingsgruppe.

Annonser
  • 737
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]