Demonstrators gather on Parliament Square in London, Saturday Sept. 9, 2017, protesting Britain’s plans to withdraw from the European Union. The marchers plan to converge on Parliament Square to challenge the government’s plan to implement Brexit by 2019. (John Stillwell/PA via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Noen av dem bar EU-flagget, mens andre gikk med parolen «exit for brexit». Arrangørene selv anslår at 50.000 mennesker deltok.

Demonstrasjonen kommer på å et ømtålig tidspunkt for statsminister Theresa Mays regjering. Parlamentet skal mandag stemme over et omstridt lovforslag som vil gi regjeringen makt til å gjøre om mer enn 12.000 EU-bestemmelser til nasjonale, britiske lover.

Opposisjonen har rettet skarp kritikk mot forslaget, som de mener bryter med rettsstatens prinsipp om at det er nasjonalforsamlingen som skal lage landets lover.

Forhandlingene om britisk utmeldelse av EU har fått en vanskelig start. Etter tre runder står partene langt fra hverandre, og det er stor uenighet om sentrale temaer, som den såkalte skilsmissebetalingen. Dette er en engangssum som britene skal betale til felleskassen som sin del av EUs vedtatte forpliktelser, som for eksempel lån til Ukraina og Den afrikanske utviklingsbanken.

EU-siden krever saken løst før neste fase kan starte, og forhandlingene står dermed i stampe.

NTB-AP-DPA

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]