annonse

USA-støttede syriske styrker innledet lørdag en ny offensiv i den delvis IS-okkuperte Deir al-Zor-provinsen.

De syrisker demokratiske styrkene (SDF), som for en stor del består av syriske kurdere, er fra før i gang med å erobre IS’ såkalte hovedstad Raqqa.

Men nå sikter de også mot å renske ut IS fra gjenstående områder i Hasakeh-provinsen og lenger sør i Deir al-Zor-områder øst for Eufrat-elva.

annonse

Offensiven starter samtidig som syriske regjeringsstyrker med russisk flystøtte har brutt den tre år lange IS-beleiringen av byen Deir al-Zor, og fortsatt kjemper om en flybase i utkanten av byen.

En talsmann for SDF, Abu Khawlah, sier de ikke koordinerer med russerne, men med den internasjonale koalisjonen, som har bidratt til offensiven med flystøtte.

NTB-AFP (©NTB)
[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]