Steinkjer 20161209. Offisiell åpning av integreringsmottaket i Steinkjer ved Sylvi Listhaug, fredag formiddag. Sylvi Listhaug Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
annonse
annonse

«Er virkelig dagens hovedtaler for steining som straffemetode? Dødsstraff for blasfemi. At islamske lover bør settes over vestlige lover?» spurte Listhaug. Og dagens hovedtaler i dette tilfellet var Mohammad Tahir-ul-Qadri. Listhaug sa klart ifra at dette ikke er forenelig med norske og vestlige verdier som likestilling og ytringsfrihet.

Dersom Qadri støtter den pakistanske blasfemiloven, så er mennesker som meg i fare for dødsstraff og steining i de landene dette blir praktisert.  Blasfemiloven er en trussel mot ytringsfriheten, da den åpner for dødsstraff dersom en blir dømt for å ha fornærmet islam eller profeten Mohammed.

Som aktivist og innvandrerkvinne er jeg uendelig glad for at Listhaug tok seg tid til å utfordre patriarkalske samfunn der kvinner blir undertrykt, der kjønnssegregering er utbredt, og blasfemi blir straffet med døden. Jeg har selv flyktet fra et slikt samfunn, og syns det er ganske absurd at det finnes ”liberale” som støtter og kjemper for bruken av burka, samtidig som de beskylder Listhaug for å være frekk mot gjesten ved å spørre han om hans syn på blasfemiloven. Så vidt det er meg bekjent, har han ikke svart på spørsmålene heller, og tvilen på hans motiver henger i luften.

annonse

Senere har Listhaug fått massiv kritikk for ordbruk mot Hareide som lød slik;

«Hareide og andre politikkere sleiker imamer oppetter ryggen istedenfor å konfrontere folk med ekstreme holdninger» sa Listhaug. I den ydmyke norske væremåten er dette uheldig ordbruk, men det som er bekymringsverdig her er ikke Solberg og Hareides reaksjoner på ordbruk, men mangel på reaksjoner når det gjelder selve problematikken. Jeg synes helt ærlig at de heller bør jobbe sammen med Listhaug, og ikke mot henne, og spesielt ikke når selve saken er langt mer alvorlig enn noe ordbruk sagt i kampens hete. Det er typisk norsk å være korrekt i ordbruken når det gjelder andre kulturer og religioner. Dette må vi bare stoppe med, for å kunne korrekt adressere problemene, og virkelig jobbe mot ukultur. Listhaug får flere stjerner i boka fra meg for å kalle en spade for en spade!Z

Når Sylvi Listhaug sier at det er de som kommer hit sitt ansvar å integrere seg, blir hun møtt med beskyldninger om rasisme, og islamhat. Dette er to sterke ord som ikke har rot i virkeligheten i Sylvis tilfelle, og som dessuten både vannes ut og blir misbrukt.

annonse

Fahad Qureshi i Islam Net tok ikke avstand fra steining av homofile og nektet å håndhilse på det motsatte kjønn. I dette tilfellet var det Listhaug han nektet å håndhilse på. Med et litt hånlig flir og blomster som trøst. «Jeg blir undertrykt av konen min», sa Qureshi. Dette vitner om arroganse og parallellsamfunn som vi ikke bør ta så lett på. Litt av kritikken mot Listhaug bør absolutt rettes mot de mange mørkemenn som viser motbydelige holdninger, som er sterkt i strid mot verdiene i vesten som mange før oss har jobbet for.

Noe av det Listhaug har gjort på integreringsfeltet det siste halvannet året oppsummeres på hennes Facebook-side;

✴Innført et kurs i norsk kultur og verdier på 50 timer for alle asylsøkere fra dag én.
✴Opprettet integreringsmottak for motiverte asylsøkere med høy sannsynlighet for opphold for å komme raskt i gang med integreringen.
✴Krav om arbeidspraksis for alle i løpet av introduksjonsprogrammet.
✴Forebygge vold i mottak.
✴Enklere å få arbeidstillatelse og komme raskt inn i arbeid.
✴Økt ekstratilskudd for å gi bedre oppfølging i integreringen.
✴Hurtigspor inn i arbeidsmarkedet

Dagens innvandringsdebatt er nådeløs mot de man ikke er enig med. Den skittkastingen som foregår er både skadelig og leder fokuset bort fra viktige saker.  Jeg er politisk nøytral, men denne gangen gleder jeg meg til at denne valgkampen tar slutt.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon