annonse

En halv million nordmenn mottok søndag formiddag en SMS fra Arbeiderpartiet (AP), der det ble oppfordret til å stemme på AP i valget på mandag, ifølge Nettavisen. 

Meldingen har skapt sterke reaksjoner blant mottakerne, og det har blitt reist tvil om dette er brudd med markedsføringsloven. I følge Nettavisens undersøkelser har AP funnet et smutthull i loven, slik at de dermed har kunnet sende SMS med politisk reklame også til mottakere som ikke har gitt noe slikt samtykke.

Fra Arbeiderpartiets pressekontor har Nettavisen fått opplysninger om at listen over mottakere er kjøpt fra byrået IPE Konsument og at antallet mottakere er 500.000 stemmeberettigede.

annonse

Resett har fått flere tilbakemeldinger om lesere som har mottatt samme SMS.
Undertegnede har også mottatt meldingen.

Det er uvisst hva Arbeiderpartiet har hatt i kostnader i forbindelse med denne aksjonen.

 

Foto tatt av en av Resetts lesere

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]